Читај ми!

"Zmajevi" časno izgubili

Brazil savladao reprezentaciju Bosne i Hercegovine autogolom Papca u poslednjim trenucima meča. "Zmajevi" bili, u najmanju ruku, ravnopravan rival "kariokama". Nejmar neprimetan, Džeko sjajan, strelci Marselo i Ibišević.

Ako se za poraz može reći da je bio častan, onda je to situacija sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine. „Zmajevi" su igrali ravnopravno sa Brazilom, u nekim fazama meča bili i bolji rival, na kraju je presudila greška odbrane i autogol Saše Papca.

Ipak, Safet Sušić može biti prezadovoljan izdanjem svoje ekipe, koja je još jednom pokazala da je igrački sazrela i da može ravnopravno da se nosi sa najboljim ekipama na svetu.

Brazil je došao do prednosti već u prvom ozbiljnijem napadu na meču u Sent Galenu. Jednu dužu akciju krunisao je Marselo, levi bek madridskog Reala, koji je precizno šutirao i savladao Asmira Begovića.

Izgledalo je da će biti kako je Nejmar najavio, prava katastrofa „zmajeva", a onda su Džeko i saigrači pokazali da umeju da igraju fudbal. Sve češće je odbrana Brazila bila na mukama, a posle jedne nespretne intervencije zadnjeg reda, Vedad Ibišević, uz mnogo sreće, uspeva da zatrese mrežu nedovoljno spretnog Žulija Sezara.

Igralo se otvoreno na obe strane. Brazil je pokušavao preko Nejmara da ostvari prednost na levoj napadačkoj strani, ali su reprezentativci BiH u nekoliko navrata oštro intervenisali, ne zaboravljajući reči mladog napadača pre utakmice.

U drugom poluvremu, Bosna je delovala još bolje i ofanzivnije. Džeko je bio nezadrživ, dok su se Pjanić i Misimović odlično ubacivali iz drugog plana. Ipak, napadači BiH uglavnom su bili neprecizni u završnici, pa Žulio Sezar nije imao mnogo posla.

Izabranici Safeta Sušića kao da su se umorili u finišu meča. Gol Begovića u nekoliko navrata visio je u vazduhu, ali odbrana je odolevala. Bar do isteka 90 minuta, kada je Papac katastrofalno reagovao na centaršut sa leve strane i savladao svog golmana.

Brazilci su se radovali kao da su osvojili neko takmičenje, što samo pokazuje koliko nisu očekivali veliki otpor „zmajeva". Sušiću i igračima ostaje samo uteha da su odigrali odličan meč, koji je pokazatelj da su na pravom putu da u skorijoj budućnosti postanu ekipa za velike domete.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара