Читај ми!

Akter afere "Mašan" na slobodi

Vasilije Mijović, bivši radnik državne bezbednosti, pušten iz zatvora u Spužu. Mijović osuđen jer je tajno u Zeti snimao razgovor aktivista DPS-a sa Mašanom Buškovićem, kojem je nuđeno plaćanje računa za struju, da bi na referendumu glasao za nezavisnost.

Bivši funkcioner Službe državne bezbednosti Crne Gore Vasilije Mijović pušten je iz zatvora u Spužu, gde je pre četiri dana prebačen na izdržavanje višemesečne zatvorske kazne.

Podgorički Dan prenosi da je Mijović imao pravo na amnestiju i uslovni otpust, ali nije poznato zbog čega mu je prekinuto izdržavanje zatvorske kazne.

Crnogorska policija je, navodi list, ukinula i međunarodnu poternicu za Mijovićem, koji je tražen zbog izdržavanja zatvorske kazne izrečene posle afere vezane za kupovinu glasova u Zeti, uoči referenduma o nezavisnosti Crne Gore.

Mijović je uhapšen 17. januara na aerodromu Golubovci, gde se posle sletanja prijavio graničarima. On je poslednjih sedam godina živeo u Beogradu.

Mijović je uoči referenduma 2006. u toku kampanje u podgoričkom Osnovnom sudu osuđen na 10 meseci zatvora zbog povrede sloboda opredeljenja pri glasanju i izazivanja panike.

Vasilije Mijović je optužen zbog toga što je postavio kameru i tajno u Zeti snimao razgovor aktivista DPS-a sa Mašanom Buškovićem, kojem je nuđeno plaćanje računa za struju od 1.580 evra, da bi na referendumu glasao za nezavisnost.

Mijović je nekoliko meseci pre afere "Mašan" otpušten iz MUP-a Crne Gore, a tadašnji direktor Uprave policije Veselin Veljović protiv njega je podneo krivičnu prijavu, jer je navodno falsifikovao diplomu Pravnog fakulteta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије