"Gugl" otkrio plantažu marihuane

Švajcerska policija, koristeći "Guglov" servis za satelitsko mapiranje Zemlje, uočila plantažu marihuane na severoistoku zemlje nakon čega je privela 16 osoba.

Policija u Švajcerskoj slučajno je, koristeći "Guglov" servis za satelitsko mapiranje Zemlje, otkrila plantažu marihuane u kantonu Turgau na severoistoku zemlje. 

Rezultat je bilo hapšenje 16 ljudi, zaplena 1,2 tona marihuane i oko pola miliona evra.

Policija je plantažu otkrila prošle godine, vodeći istragu o navodnom narko lancu, saopštio je Norbert Klosner, iz Ciriške policije.

Plantaža površine 7.500 kvadratnih metara bila je skrivena duboko unutar kukuruznog polja, a policija je uz pomoć Gugla pokušavala da pronađe kuće dvojice farmera koji nemaju veze sa gajenjem droge.

"Bilo je to interesantno, ali slučajno otkriće", rekao je Klosner.

Uhapšeni narko dileri optuženi su za prodaju sedam tona hašiša i marihuane od 2004. do 2008. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара