Читај ми!

Stefan Karić mora u zatvor

Po prijemu rešenja Prvog osnovnog suda u Beogradu, Stefan Karić, sin odbeglog biznismena Sretena Karića, mora na izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne.

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je zahtev Stefana Karića (25), sina odbeglog biznismena Sretena Karića, za odlaganje izvršenja jednogodišnje kazne zatvora u Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj Skeli, izjavila je danas Tanjugu portparol suda Ivana Ramić.

Shodno toj odluci, on bi trebalo da se na izdržavanje kazne javi prvog narednog dana po prijemu odluke, navela je Ramićeva i napomenula da sud još nije primio potvrdu da mu je rešenje uručeno.

Ona je dodala da Karić ima pravo da uloži žalbu o kojoj odlučuje predsednik Višeg suda u Beogradu.

Kako žalba u ovom slučaju ne odlaže izvršenje, Stefan Karić trebalo bi da se javi na izdržavanje kazne pošto dobije rešenje Prvog osnovnog suda kojim je njegov zahtev odbijen, a to se očekuje narednih dana.

Karić je prvobitno trebalo da se javi na odsluženje zatvora 1. decembra, ali je pet dana ranije zatražio odlaganje izvršenja te kazne, što je sud odbio.

Shodno Zakonu o izvršenju krivičnih sankcija, odobrenje za odlaganje izvršenja kazne dozvoljava se iz tačno nabrojanih razloga, među kojima su teška bolest, završetak školovanja ili neodložnog posla i drugi.

Stefan Karić je prošlog decembra presudom Apelacionog suda pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora, jer je "bezobzirnom vožnjom" pod dejstvom alkohola, 2005. godine, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povređena njegova saputnica Stanislava Pavlović (35).

Apelacioni sud je tom odlukom preinačio prvostepenu presudu Prvog osnovnog suda kojom je Karić bio kažnjen novčanom kaznom od 800.000 dinara.

Potom je Prvi osnovni sud u Beogradu, 15. jula ove godine, usvojio predlog Karića i dozvolio mu da kaznu izvrši u kućnom zatvoru – tako što ne sme napuštati prostorije u kojima stanuje, uz primenu mere elektronskog nadzora, ali je i tu odluku pobio Apelacioni sud i u septembru potvrdio svoju raniju pravosnažnu presudu da Karić mora kaznu da odsluži u zatvoru.

Prema obrazloženju Apelacionog suda, posledice koje je pretrpela Pavlovićeva, kao i ispoljena bezobzirnost Karića koja se ogleda u brzini kojom je upravljao vozilom i drugim okolnostima krivičnog dela, ukazuju da prema njemu ne bi bilo opravdano odobrenje kućnog zatvora.

Sin odbeglog biznismena Sretena Karića, optuženog za malverzacije sa kompanijom "Mobtel", osuđen je zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja učinjenog iz nehata, jer je 29. aprila 2005. godine, kada je imao 20 godina, vozio auto "be-em-ve" brzinom od 148 kilometara na sat, u alkoholisanom stanju, udarivši u banderu na Dedinju.

Tom prilikom, Pavlovićeva, 10 godina starija od njega, zadobila je teške telesne povrede. Vlasnik automobila je njegov rođak Bojan Karić.

Stefan Karić je 2007. u Drugom opštinskom sudu bio osuđen na godinu dana zatvora, ali je Okružni sud, 2008, tu presudu ukinuo i naložio novo suđenje, koje je prvostepeno okončano pomenutim novčanim kažnjavanjem, a danas ponovo i konačno zatvorskom kaznom.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара