Читај ми!

Španci korak od "salatare"

Nadal doneo prednost Španiji, Ferer je uvećao. Reprezentacija Španije povela je sa 2:0 u finalu Dejvis kupa protiv Argentine pošto je Rafael Nadal lako savladao Huana Monaka sa 3:0 (6:1, 6:1, 6:2) u setovima. Dok je David Ferer slavio protiv Del Potra sa 3:2. Sutra je na programu dubl meč.

Španac nije dozvolio Monaku da digne glavu. Jedinstven čas tenisa. Učenik nemoćan napustio "učionicu". Nadal pokazao svu svoju snagu, samleo protivnika, koji nije imao snage ni da pokuša da se vrati u meč. Znatno uzbudljivije bilo je u drugom susretu. Ferer je poveo, Del Potro preokrenuo na 2;1 u setovima. Kada se činilo da će Argentinac doneti bod svojoj ekipi, Ferer se podigao i osvojio naredna dva seta za konačnih 3:2.

Na teniskom terenu s podlogom od šljake Olimpijskog stadiona u Sevilji, Monako je uspeo da osvoji prvi gem u meču, ali je Nadal sledećih šest rešio u svoju korist.

U dugoj razmeni poena Nadal je dominirao na svojoj omiljenoj podlozi i sedam puta je oduzeo servis Monaku. Španac je ukupno pogodio čak 26 vinera, da bi za dva sata i 27 minuta došao do ubedljive pobede.

Podršku Nadalu pružio je i španski kralj Huan Karlos, koji se nalazio među 27.000 navijača.

Španci su do velike prednosti došli pošto je David Ferer pobedio Huana Martin Del Potra rezultatom 3:2 - 6:2, 6:7 (2:7), 3:6, 6:4, 6:3.

U nastavku takmičenja sutra je na programu igra parova u kojoj bi trebalo da se sastanu Felisijano Lopes/Fernando Verdasko i David Nalbandijan - Eduardo Švank.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије