SRS: Simulacija pravnog postupka

Predmet Vojislava Šešelja praktično je završen, ali se postupak lideru radikala simulira kako bi se opravdao pritvor i stvorile pretpostavke da pritvor što duže traje, rekao šef Šešeljevog pravnog tima Zoran Krasić.

Šef pravnog tima za odbranu predsednika SRS Zoran Krasić izjavio je da je predmet Vojislava Šešlja praktično završen, ali da se postupak lideru radikala simulira kako bi se opravdao pritvor i stvorile pretpostavke da pritvor što duže traje.

Haški tribunal ne dozvoljava Šešelju da iznese svoju odbranu i jedino se njegova odbrana ne finansira sredstvima Ujedinjenih nacija, rekao je Krasić na konferenciji za novinare.

"Šešelj, kome se u Hagu sudi zbog njegove ideologije, gotovo devet godina nalazi se u pritvoru, a još nije doneta ni prvostepena presuda", podsetio je Krasić.

Prema njegovim rečima, u oktobru se očekuje statusna konferencija i odluka pretresnog veća Haškog tribunala o tome kako će dalje izgledati postupak odbrane.

Krasić je rekao da se očekuje odluka o tome da li će Šešelj biti u mogućnosti da svoju završnu reč izloži na način kako je zamislio.

"U oktobru se očekuje i izveštaj prijatelja suda o tome da li ima elemenata za pokretanje postupka protiv bivše glavne tužiteljke Haškog suda Karle del Ponte i njenih saradnjika zbog pritiska na svedoke", dodao je Krasić.

Šešelju se sudi za zločine protiv čovečnosti, povrede ratnog prava i običaja ratovanja u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini od 1991. do 1993. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара