Читај ми!

Spartak nadigrao Zvezdu

Spartak taktički nadmudrio crveno-bele, i zasluženo trijumfovao. Fudbaleri Crvene zvezde neuspešno su počeli novu sezonu pošto su u prvom kolu izgubili u Subotici od ekipe domaćeg Spartaka sa 2:0 (1:0). Pobede Rada i Borca.

"Crveno-beli" su nastupili oslabljeni neigranjem Evandra i Kadua, ali je malo ko očekivao da će u Subotici ostati bez ijednog boda. Tako već na startu novog šampionata Srbije zaostaju tri boda za aktuelnim šampionom Partizanom.

Spartak je do vodećeg gola došao iz penala posle početničke greške Zvezdine odbrane. Golman Bajković i kapiten Kovačević izveli su neoprezno dodavanje, prišunjao se Torbica i oduzeo loptu Kovačeviću, nakon čega je usledio prekršaj, van kaznenog protstora, ali ga je sudija okarakterisao kaonajstrožu kaznu.

Drugi pogodak kojim je odlučena utakmica postigao je defanzivac Bratić iz slobodnog udarca, a Subotičanima je olakšan posao kada je 25 minuta pre kraja crveni karton zaradio Mijailović zbog grubog starta. I Spartak je utakmicu završio sa 10 igrača pošto je Bratić zaradio drugi žuti karton u82. minutu.

Rezultati prvog kola prvenstva Srbije:
Javor - Borac 0:2 (0:1)
Strelci: Jovana Damjanovića u 45. i Miloša Živanovića u 73. minutu.

Rad - Metalac 3:0 (1:0)
Strelci: Milivojević u 12. i 70. i Stojiljković u 90. minutu.

Spartak - Crvena zvezda 2:0 (1:0)
Strelci: Torbica u 26. iz penala i Bratić u 55. minutu.

Odigrano u subotu:
OFK Beograd - Hajduk 2:3
Jagodona - Sloboda Sevojno 1:1
Smederevo - BSK 2:1
Partizan - Novi Pazar 5:0
Vojvodina - Radnički Kragujevac 1:1.

U drugom kolu sledećeg vikenda sastaju se:
Hajduk - BSK
Borac - Smederevo
Crvena zvezda - Javor
Radnički Kragujevac - Spartak
Metalac - Vojvodina
Novi Pazar - Rad
Sloboda Sevojno - Partizan
OFK Beograd - Jagodina.

Prosinečki: Spartak više želeo pobedu

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je da je Spartak više želeo pobedu i da je zato trijumfovao u današnjoj utakmici prvog kola Super lige Srbije.

"Spartak je sasvim zasluženo pobedio jer je više to želeo. Moji igrači tokom svih 90 minuta nisu uspeli da uđu u utakmicu. Trkački su skroz podbacili, stajali su daleko od saigrača. Mislim da mogu mnogo bolje, ali to je fudbal", rekao je Prosinečki u Subotici.

Zvezda sledeću utakmicu igra u četvrtak, kada dočekuje francuski Ren u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Okrećemo se toj utakmici i nadam se da ćemo igrati mnogo bolje, a siguran sam da moji igrači to mogu. Ovakvom igrom, Crvena zvezda ne može da prođe dalje, ali ekipa je protiv Ventspilsa pokazala da zna da igra fudbal i zato očekujem mnogo bolje izdanje protiv Francuza", rekao je Prosinečki.

Trener Spartaka Zoran Njeguš rekao je da je njegov tim iskoristio to što Zvezda igra i evropske utakmice.

"Znam da nije lako igrati na dva fronta. To smo hteli da iskoristimo i uspeli smo u tome. Znali smo da su u Zvezdi opterećeni Renom. Čestitam mojim igračima, nadali smo se osvajanju tri boda, to se i desilo", rekao je Njeguš.

Број коментара 54

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара