Читај ми!

Stanojević: Strpljivo do pobede

Moraćemo više da rizikujemo, ali i da budemo strpljivi bez obzira da li imamo pozitivan rezultat. Trebaće nam puno koncentracije i moramo da budemo oprezni, pošto Genk u svakom trenutku može da postigne pogodak, rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević uoči revanš meča protiv belgijskog prvaka.

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je novinarima u Beogradu da će njegovi igrači morati više da rizikuju, ali i da budu strpljivi u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv belgijskog Genka.

"Moraćemo više da rizikujemo, ali i da budemo strpljivi bez obzira na to da li imamo pozitivan rezultat. Trebaće nam puno koncentracije i moramo da budemo oprezni, pošto Genk u svakom trenutku može da postigne pogodak. Posebno su opasni iz kontranapada", ocenio je Stanojević.

Partizan je u prvom meču u Briselu, 26. jula, poražen sa 2:1. Revanš će se igrati u sredu u Beogradu u 20.30, a trener "crno-belih" očekuje da Genk zaigra u nešto drugačijem sastavu.

"U prvom kolu belgijskog prvenstva igrali su sa Bardom i Ogundžimijem u napadu. Očekujem da tako počnu i sutra, ali sam ubeđen da neće menjati sistem igre koji je 4-4-2", rekao je Stanojević.

On je dodao da neće biti iznenađenje ako gosti budu imali veći posed lopte u sutrašnjoj utakmici.

"Ne treba da budemo nervozni. Ekipa je spremna za 120 minuta, a razmišljali smo i o penalima. Ništa ne prepuštamo slučaju", naglasio je strateg "crno-belih".

Prema Stanojevićevim rečima, u slučaju da Genk povede, igrači Partizana moraju da ostanu hladne glave i pokušaju da preokrenu rezultat.

"Imamo mlade igrače koji u svakom trenutku mogu da reše meč. Oni zaslužuju da igraju i nisu tu kao alibi za eventualni neuspeh", dodao je on.

Stanojević je rekao da je savetovao igrače Partizana da ne prave faulove u "zoni šuta", pošto gosti iz Belgije imaju "dobre izvođače prekida".

"Imamo i mi nekoliko igrača koji dobro šutiraju sa distance. To je jedan od načina na koji možemo da probijemo njihovu odbranu", smatra Stanojević.

Trener Partizana rekao je da nema nedoumica oko sastava, kao i da Dijara "još traži formu" posle povrede.

On je dodao i da je veliko interesovanje navijača "crno-belih" za utakmicu sa Genkom motiv više ekipi.

Kapiten Partizana Saša Ilić kazao je da nije sumnjao da će izostati podrška navijača i da je sada sve na igračima. "Mogu da obećam da ćemo pružiti maksimum", dodao je Ilić.

Portparol Partizana Marko Vjetrović rekao je da su ulaznice za severnu i južnu tribinu stadiona u Humskoj rasporodate i da su pored meča sa Genkom nadmašeni svi rekordi iz prošlih sezona kada je Partizan igrao Ligu šampiona.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара