Majkl Džekson ozbiljno bolestan

Zbog teške bolesti, postoji mogućnost da će čuvenom muzičaru Majklu Džekson biti neophodna transplantacija plućnog krila. Velika pop zvezda "jedva može da govori i gotovo da je slep na jedno oko", izveštavaju američki mediji.

Majkl Džekson boluje od potencijalno fatalne bolesti i možda će morati da se podvrgne transplantaciji plućnog krila, javili su američki mediji.

Čuveni pop pevač pati od deficijencije Alfa 1 tripsina, što je retka genetska bolest, izjavio je Jan Hejlprin, autor Džeksonove nove biografije.

Hejlprin je naveo da Džekson takođe pati od emfizema pluća i gastrointestinalnog krvarenja i da je njegovo ukupno stanje veoma teško.

"Potrebna mu je transplantacija plućnog krila, ali je možda previše slab da izdrži operaciju", rekao je Hejlprin.

Pedesetogodišnji autor albuma "Triler", "Bed" i bezbrojnih muzičkih hitova koji su obeležili sedamdesete i osamdesete godine prošlog veka, kako se navodi, jedva može da govori i gotovo da je slep na jedno oko.

Od „Kralja popa" do kontraverznih suđenja

Kao sedmo dete porodice Džekson, Majkl je debitovao na profesionalnoj muzičkoj sceni sa jedanaest godina kao član grupe "Džekson 5".

Džekson je započeo solo karijeru 1971. godine dok je još bio član "porodične" grupe. Početkom osamdesetih godina prošlog veka, postao je dominantna figura u pop muzici kao prvi afro-američki izvođač koji je imao snažan publicitet na tada mladoj televiziji Em-ti-vi (MTV).

Proglašen je za „Kralja popa", a pet njegovih studijskih albuma su jedni od najprodavanijih materijala u muzičkoj industriji: "Off the wall" (1979), "Thriller" (1982), "Bad" (1987), "Dangerous" (1991) i "History" (1995).

Popularnost njegovih muzičkih spotova na Em-ti-viju se ogleda u pesmama poput: "Beat it", "Billie Jean" i "Thriller", prepoznatljivim po transformaciji video materijala do umetničkih dela i promotivnih alatki.

Sa scenskim nastupima i muzičkim spotovima, Džekson je popularizovao fizički komplikovane igračke tehnike, kao što su robot i "munvok", a njegov prepoznatljivi muzički zvuk i vokalni stil je uticao na mnoge hip hop, pop i "R&B" izvođače.

Džekson je donirao i zaradio milione dolara u dobrotvorne svrhe kroz svetsku turneju, singlove i podršku u 39 humanitarnih akcija. Inače, drugi aspekti njegovog privatnog života- uključujući njegove plastične operacije, izbeljivanje kože i ekscentrični pad, oštetili su njegov imidž.

Bio je optuživan za seksualno maltretiranje dečaka 1993. godine i proglašen je nevinim. Džekson se kasnije oženio dva puta i dobio tri deteta. Sva tri su bila deo novonastalih kontroverzi. Godine 2005. ponovo je optužen za seksualno maltretiranje dece i još jedanput oslobođen krivice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара