Читај ми!

Incident u Bratuncu

Funkcioneri SRS-a na vojničkom groblju u Bratuncu razvili zastave sa likovima Šešelja i Mladića, ali ih je policija zamolila da se udalje sa skupa. Policija nije dozvolila predsedniku pokreta "Naši" Ivanu Ivanoviću i još trojici članova tog pokreta, da pređu granicu sa BiH.

Na parastosu Srbima stradalim u Podrinju tokom rata u BiH, funkcioneri Srpske radikalne stranke razvili su zastave sa likovima haških optuženika Vojislava Šešelja i Ratka Mladića, pa su ih policajci koji su obezbeđivali skup zamolili da se udalje, prenosi Tanjug.

Posle parastosa, kojem je prisustvovao i predsednik RS Milorad Dodik, funkcioner SRS-a Nemanja Šarović razvio je ogromnu zastavu sa likom Ratka Mladića, a Božidar Delić zastavu sa likom Vojislava Šešelja.

Na obe zastave je pisalo "srpski junak". Radikali su to učinili posle parastosa, pošto je delegacija njihove stranke položila vence na spomenik stradalima.

Izdvojili su se iz mase od oko 2.000 ljudi, i ubrzo razvili zastave sa likovima haških optuženika.

Policija je reagovala i pomerila ih iz prostora spomen-groblja.

"Naši" vraćeni sa granice

Srpska policija nije dozvolila predsedniku Srpskog narodnog pokreta "Naši" Ivanu Ivanoviću i još trojici članova, koji su se uputili na parastos srpskim žrtvama, da pređu granicu, javlja Fonet.

Kako tvrdi Ivanović, policija je objasnila da je iz Beograda dobila spisak lica koja ne smeju da puste da prođu.

"Nas četvoro je, kao delegacija, stiglo kolima iz Beograda do granice, gde nas je policija zaustavila. Rekli su nam da je Vlada izdala akt u kojem se navodi da mi ne smemo da pređemo granicu", rekao je Ivanović.

Prema rečima Ivanovića, kada smo tražili da nam se pokaže taj akt, policija je odgovorila da ga nemaju, već da su dobili naređenje da niko od aktivista Pokreta, po imenima koja su dobili, ne sme da pređe granicu.

Ivanović dodaje da im policija, osim navođenja da imaju spisak, nije dala objašnje zašto im se zabranjuje ulazak.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 12. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије