Читај ми!

Viktor spreman za Mareja

Viktor je pretrčao i Dolgopolova. U trećem kolu Rolan Garosa savladan je Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov sa 3:1. Siguran servis i fantastično kretanje našeg tenisera je rešilo meč. Protivnik u osmini finala je Endi Marej.

Troicki ide korak dalje, u osminu finala. Odličnom igrom sa malim padom u drugom setu, naš teniser pokazao da je bolji od Dolgopolova. U izjenačenoj igri Viktor je imao više snage i koncentracije i rešio meč u svoju korist.

Na startu meča oba tenisera su sigurna. Osvajaju po dva servisa. U petom gemu na servis Ukrajinca Viktor koristi prvu brejk loptu, prednost. U narednom gemu duplom servis greškom naš teniser je poklonio protivniku brejk šasu, koju ovaj koristi i vraća brejk.

Viktor je sve sigurniji, počeo je da "čita" protivnika. Pri rezultatu 4:4 naš teniser koristi drugu brejk šansu i ponovo ima prednost. Viktor je servirao za set, uspeva da se izvuče iz 0:30 i reši set u svoju korist 6:4. Set je trajao 37 minuta.

Na startu drugog seta Troicki propušta dve brejk šanse. Dolgopolov uzvraća, koristi drugu brejk šansu i sada on ima prednost. Ukrajinac potom materijalizuje brek. Nakon osvojenog svog servisa Viktor napada protivnikov, osvaja tri vezane brejk šanse,, koristi treću i vraća brejk

Dolgopolov ponovo preuzima inicijativu, osvaja svoj servis, a na servis Viktora koristi četvrtu brejk loptu i ponovo ima prednost..Ukrajinac je potom servirao za set i bez problema osvaja gem za 6:3 u drugom setu.

Treći set Viktor je počeo znatno angažovanije. U četvrtom gemu pravi brejk i stiže do prednosti. Troicki potom materijalizuje brejk i vodi sa 4:1. Pri rezultatu 5:2 Troicki propušta set loptu na servis protivnika. Potom dobija svoj servis bez izgubljenog poena, 6:3 u trećem setu.

U nastavku meča vodila se izjednačena borba sve do rezultata 3:3, kada na servis Ukrajunca Viktor ne koristi prvu , a potom osvaja još jednu brejk šansu, koju koristi i prelazi u vođstvo. Potom bez izgubljenog poena osvaja svoj servis, 5:3. Na servis protivnika Troicki ne koristi šest meč lopti.

Usledio je Viktorov servis za meč. Lagano sa samo jednim izgubnjenim poenom rešava gem i meč u svoju korist, 6:4 u trećem setu.

Naredni protivnik je Endi Marej.  Britanac je u trećem kolu lako savladao Nemca Mihaela Berera sa 6:2, 6:3, 6:2 i izborio mesto među 16 najboljih na Otvorenom šampionatu Francuske.

Troicki i Marej do sada su se sastali tri puta i Britanac je dobio sva tri meča, i to bez izgubljenog seta. Pre tri godine u Sankt Peterburgu bilo je 6:3, 6:3, godinu dana kasnije u Majamiju Britanac je slavio sa 6:1, 6:0, a poslednji put sastali su se na Vimbldonu, takođe 2009. godine kada je rezultat bio 6:2, 6:3, 6:4.

Međutim, od tada se mnogo toga promenilo i sigurno je da Marej u ponedeljak, kada bi trebalo da se igra meč neće imati tako lak zadatak.

Број коментара 45

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије