Читај ми!

Ronaldov 40. gol

Kristijano Ronaldo uspeva da u još jednoj sušnoj sezoni Reala postavi rekord vredan svakog poštovanja. Impozantan broj od 40 golova u prvenstvu, za koji se smatralo da nikada neće biti dostignut, sada stoji ponosno pored Portugalčevog imena.

Kristijano Ronaldo je postavio novi rekord španske lige od 40 golova u sezoni jer je u utakmici sa Almerijom, koju je Real pobedio sa 8:1, postigao dva gola.

Portugalac je svoj prvi gol postigao nakon samo četiri minuta od početka susreta što mu je ve u tom tenutku bilo dovoljno da pređe pređašnji rekord od 38 golova koji su zajedno držali Hugo Sančez, bivši igrač Reala, i Telmo Zara.

Sančez je svoj rekord postigao u sezoni 1989/1990 a bivši igrač Atletika Bilbaoa Zara je to u uspeo pre tačno 60 godina.

U 77. minutu Ronaldo je postigao svoj drugi gol na meču, inače jako lep pogodak sa velike udaljenosti, a učestvovao je u još tri akcije u kojima su postignuti golovi. Inače, do het-trika je stigao Emanuel Adebajor, dva gola su delo Karima Benzema dok se u strelce upisao i Žozelu.

"Ovaj rekord posvećujem timu i navijačima", izjavio je Ronaldo nakon poslednje utakmice u sezoni.

"Trudim se da budem velikodušan u igri jer upravo su takvi i moji saigrači. Ovo je ipak timska igra. Zahvaljujem im na ovih 40 golova, što je bi ozajednički cilj koji smo postigli".

Impresivan skor od 11 postignutih golova u poslednje četiri utakmice dovele su Portugalca do brojke od 3 postignuta gola u svim takmičenjima, uključujući šest u Ligi šampiona i sedam u Kupu Kralja, gde je i postigao jedini meč protiv Barselone koji je njegovoj ekipi doneo i jedini trofej ove godine.

Ronaldo se sada po broju postignutih golova u sezoni nalazi ispred Mesija, jer je Argentinac trenutno na 52.

Mesi stagnira u proteklih nekoliko kola jer ga Pep Gvardiola odmara, očigledno zbog finala Lige šampiona, ali Mesi i dalje ima još tu poslednju priliku da prestigne Ronalda.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара