Читај ми!

Ronaldo, za sve pare

Ako je verovati britanskim medijima, na pomolu je novi senzacionalni transfer. Real je spreman da se odrekne usluga najboljeg igrača Kristijana Ronalda. Jedina ekipa koja bi mogla da priušti sebi kupovinu Portugalca jeste Mančester Siti, koji bi morao da spremi 180 miliona evra, ali iz uprave tog kluba kažu da nisu zainteresovani za ovu kupovinu.

Kada je 2009. godine Real platio neverovatnih 90 miliona evra Mančester Junajtedu za kupovinu Kristijana Ronalda, to je bio najveći transfer u istoriji fudbala. Samo dve godine kasnije, taj rekord mogao bi da bude oboren.

Kako pišu mediji na Ostrvu, Ronaldo bi ovog leta karijeru mogao da nastavi u Mančester Sitiju, koji je spreman da za portugalskog fudbalera da neverovatnih 180 miliona evra.

Iako ta vest na prvi pogled zvuči samo kao jedan od mnogih tračeva iz sveta fudbala, tvrdnje britanskih medija nisu bez osnova.

Posle eliminacije iz polufinala Lige šampiona, atmosfera u taboru Reala nije baš sjajna, a sukob je izbio i između Ronalda i Murinja. Portugalski fudbaler nije skrivao razočaranje taktikom koju je "Posebni" postavio u mečevima polufinala elitnog takmičenja protiv Barselone.

"Ne sviđa mi se taktika, ali moram da se adaptiram, zato što to tako ide", rekao je tada Ronaldo.

Te reči su izgleda razljutile Murinja, koga smatraju za najvećeg taktičara među trenerima, pa je Ronaldo cenu platio već na sledećem meču protiv Saragose, koji je presedeo na klupi.

Murinja je podržao predsednik kluba Florentino Perez, koji nije najavio da će klub saslušati sve ponude koje stignu za fudbalera.

Jasno je da bi "galaktikosi" eventualnom prodajom Ronalda pokušali da zarade veliki novac, a da je lista zainteresovanih dugačka. Ipak, osim Mančester Sitija, teško da bi neki klub bio u stanju da obezbedi astronomsku ponudu za najboljeg strelca španskog prvenstva.

Uprava Sitija je najavila da za ovo leto neće biti trošenja novca kao ranijih godina, tako da je pitanje da li bi čak i oni bili spremni da se upuste u tu avanturu.

Osim 150 miliona, koliko bi utrošili za transfer, oni bi morali da Ronaldu obezbede i platu od najmanje 300.000 evra nedeljno, što bi konačnu cenu za igrača popelo na preko 200 miliona evra.

Ipak, neočekivani višak u budžetu mogao bi da se otvori eventualnim odlaskom Karlosa Teveza iz kluba. Već dugo, nije sasvim jasna situacija sa tim napadačem, koji se, izgleda, svakog meseca premišlja da li da napusti klub. Trener Roberto Mančini ima Teveza u svojim planovima i naredne sezone, dok je Argentinac i dalje neodlučan.

Ukoliko definitivno odluči da promeni sredinu, prodajom Teveza, kupovina Kristijana Ronalda ne bi više bila nemoguća misija.

Ipak, Mančester Siti je demantovao informacije da je zainteresovan da kupi Ronalda, nazvavši takve napise zlonamernim.

"Ljudi koji šire te glasine su loše informisani. Te spekulacije su neosnovane i ništa drugo do zlonamerne. Nema sumnje da je Ronaldo jedan od najboljih svetskih fudbalera, ali ne nameravamo da ga dovdemo", rekao je jedan od čelnika Sitija za Skaj Sports.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије