Pucnji upozorenja za Sakašvilija

Svetske agencije javljaju o pucnjima koji su se čuli dok se konvoj vozila, u kome su bili predsednici Gruzije i Poljske, Mihail Sakašvili i Leh Kačinjski, približavao teritoriji Južne Osetije. Povređenih nema, a konvoj se vratio u Tbilisi. Rusija negira da je umešana u incident.

Bezbednosne snage Južne Osetije ispalile su nekoliko hitaca u vazduh dok se konvoj vozila u kome su se nalazili predsednici Gruzije i Poljske, Mihail Sakašvili i Leh Kačinjski, približavao toj teritoriji, primoravši ih da se vrate, izjavili su očevici.

Portparolka gruzijskog predsednika, koja nije bila prisutna na mestu incidenta, izjavila je da su na konvoj pucali ruski vojnici koji obezbeđuju kontrolni punkt u toj oblasti.

Jedan očevidac, koji je putovao sa Sakašvilijem, rekao je Rojtersu da su uniformisani pripadnici bezbednosnih snaga Južne Osetije ispalili hice upozorenja pošto se konvoj vozila našao na oko 30 metara od granice.

U incidentu nije bilo povređenih i konvoj se vratio nazad.

Zvaničnici koji su putovali sa poljskim predsednikom, koji se nalazi u poseti Gruziji, rekli su da su se pucnji čuli iz neodređenog pravca.

"Putovali smo duž planinskog puta u pravcu Osetije", rekao je portparol predsednika Mihal Kaminjski za poljsku agenciju PAP.

"Konvoj nije stigao na destinaciju i sada se vraćamo u Tbilisi. Čuli smo pucnje, ne znamo šta se dogodilo", rekao je Kaminjski.

Ruska agencija Itar-Tas prenela je izjavu zvaničnika iz kabineta poljskog predsednika da je na konvoj koji je krenuo iz Tbilisija otvorena vatra na putu ka jednom izbegličkom kampu.

Taj zvaničnik je rekao da su pucnji potekli od "ruske patrole", ali nije mogao da precizira da li su ispaljeni u vazduh ili prema konvoju.

Prema nekim izvorima, obezbeđenje predsednika je odgovorilo na pucnje i usledila je razmena vatre u kojoj nije bilo povređenih.

Poljski predsednik je u poseti Gruziji povodom obeležavanja pete godišnjice "revolucije ruža", navela je ruska agencija.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије