Istraga protiv Branka Jocića

Treći opštinski sud u Beogradu priveo je kraju sprovođenje istražnih radnji protiv bivšeg generalnog direktora "Puteva Srbije" Branka Jocića zbog sumnje da je falsifikovao dokumentaciju i prekoračio budžet firme za više desetina miliona evra, izjavio je portparol tog suda Dragan Milošević.

Prema zahtevu za sprovođeje istražnih radnji, Jocić se tereti za krivično delo (obično) falsifikovanje iz Krivičnog zakona Srbije za koje je predviđena kazna zatvora do tri godine, kao i za kršenje Zakona o budžetskom sistemu, za koje je zaprećena novčana kazna, objasnio je Milošević.

On je ukazao da se protiv Jocića vodi takozvani skraćeni istražni postupak, pošto je za krivična dela za koja se tereti zaprećena kazna do tri godine zatvora.

"Sud je priveo kraju istražne radnje koje je, na osnovu prijave koju je podnela budžetska inspekcija, zatražilo tužilaštvo. U okviru postupka saslušani su svi predloženi svedoci i predmet je poslat na finansijsko veštačenje, posle čega će biti predat tužilaštvu na dalje postupanje", objasnio je Milošević.

Tužilaštvo će po okončanju istražnih radnji odlučiti o stavljanju optužnog predloga (ne optužnice), a može da zatraži i dodatne istražne radnje ili da odustane od krivičnog gonjenja protiv Jocića.

Budžetska inspekcija je podnela prijavu protiv Jocića zbog sumnje da je falsifikovao dokumentaciju o potrošenim sredstvima i da je na teret računa budžeta odobrio plaćanje rashoda koji nije predviđen u budžetu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара