Nije bilo razgovora o izborima

Nisam razgovarao o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora sa predsednikom DS-a Borisom Tadićem, tvrdi lider naprednjaka Tomislav Nikolić. U DS-u, takođe, navode da nije bilo razgovora, ali poručuju da im odgovara svaki datum "s obzirom na rejting i snagu stranke".

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić kaže da sa predsednikom Demokratske stranke Borisom Tadićem nije razgovarao o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, ali ostavlja mogućnost da se do 16. aprila dogovore o datumu izbora.

Nikolić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da ga je iznenadilo pisanje medija da postoji neki dogovor ili odluka "da izbori budu u nekom mesecu ove godine".

"Ni o čemu se nismo dogovarali i ni o čemu se nismo dogovorili. Ako je to pisanje pokušaj da se umanji snaga mitinga SNS-a, zakazanog za 16. april u Beogradu, onda je pokušaj loš", rekao je Nikolić.

Nikolić ističe da bi o izborima trebalo da se dogovori sa predsednikom DS-a, a ne da se o tome raspravlja preko medija.

Lider SNS-a napominje da o tome može da se razgovara pre zakazanog mitinga, jer je dogovor dve najveće stranke o datumu izbora u interesu građana.

"SNS ostaje potpuno otvoren za to da 16. aprila održi miting u Beogradu koji će biti ili podrška dogovoru o izborima, ili će dovesti do odlučivanja kada će biti vanredni izbori", rekao je Nikolić.

Izbori, ipak, ove godine? 

Nikolić priznaje da je neophodno da obe strane popuste da bi se pronašlo rešenje, ali je siguran da "izbora neće biti u 2012. godini".

Lider SNS-a je poručio da će političko delovanje SNS-a biti u pravcu da Srbija dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

"Zbog toga smo spremni na dogovore, ali to podrazumeva i da druga strana 'siđe sa oblaka na zemlju' i vidu kakva je realnost", rekao je Nikolić.

Da razgovora o datumu raspisivanja izbora nije bilo, kaže i zamenica šefa poslaničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije Suzana Grubješić.

Grubješićeva je objasnila da od URS-a ne zavisi kada će izbori biti raspisani, ali i da u toj stranci smatraju da je Srbiji potrebna politička stabilnost do dobijanja statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

"URS je spreman za izbore kad god budu raspisani", rekla je Grubješićeva i dodala da su ozbiljne stranke uvek u kampanji, pa tako i Ujedinjeni regioni Srbije.

Lider Nove Srbije Velimir Ilić je rekao da je ta stranka uvek spremna za izbore, ali da je mišljenja da bi bilo bolje da oni budu organizovani u oktobru ili polovinom novembra.

Ilić je rekao da bi izbori u decembru bili "nezgodni" zbog zime, mnogobrojnih praznika i slava, zbog čega bi došlo do manje izlaznosti.

Lider LDP Čedomir Jovanović je rekao da je ta stranka spremna za izbore kad god budu raspisani, ali dodao da bi njihovo održavanje pre dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU bila "prevelika politička avantura".

List Danas je, pozivajući se na izvore u Demokratskoj stranci, objavio da bi vanredni parlamentarni izbori trebalo da budu održani 18. decembra, nakon što Srbija dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије