Nole kao Terminator

Fenomenalni srpski teniski as, Novak Đoković, osvojio je novu titulu na turniru masters serije u Indijen Velsu u Kaliforniji. U finalu pao i trenutno prvi reket sveta, Španac Rafael Nadal. Pobedom nad Rafom i Federerom u polufinalu, naš teniser je samo potvrdio ovogodišnju dominaciju na svetskim terenima.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković trijumfovao je na turniru masters serije u Indijen Velsu, pošto je u finalu savladao Španca Rafaela Nadala sa 2:1, u setovima - 4:6, 6:3, 6:2.

Đoković je nastavio impresivnu seriju u 2011. godini i na dosadašnjim 18 mečeva zaredom nije poražen. U Indijen Velsu je osvojio 21. ATP titulu u karijeri.

Na ženskom turniru ranije večeras, Dankinja Karolina Voznjacki u finalu je savladala Francuskinju Marion Bartoli sa 2:1 u setovima.

Đokoviću je to treća titula ove godine, a druga u Indijen Velsu u dosadašnjoj karijeri. Ujedno, reprezentativac Srbije zabeležio je 18. uzastopnu pobedu u 2011. godini.

Srpski teniser je dobro počeo meč, ali je i Nadal bio siguran na servisu. Prvi brejk napravio je španski teniser u petom gemu, kada je poveo sa 3:2. Đoković je odmah odgovorio i oduzeo servis najbolje rangiranom svetskom igraču. Ipak, već u sledećem gemu, Nadal je ponovo napravio brejk, a nedugo zatim došao i do prednosti od 5:3.

Do kraja prvog seta, španski teniser je ubedljivom igrom na svoj servis osvojio još jedan gem za 6:4.

Početak drugog seta podsećao je na uvodni deo meča, pošto su obojica tenisera igrala sigurno na svoj servis. Đoković je, kod vođstva od 3:2, prvi napravio brejk i došao do vođstva od 4:2. Nadal je u sledećem gemu uzvratio brejkom, ali je potom srpski teniser još jednom oduzeo servis rivalu za prednost od 5:3, a potom rešio set u svoju korist.

Srpski teniser furiozno je počeo treći set, napravio dva brejka i na to dodao još dva na svoj servis, što mu je donelo ubedljivo vođstvo od 4:0. Nadal je potom uspeo da osvoji dva gema na svoj servis, ali je to bilo sve što je uspeo da učini do kraja meča. Srpski teniser je došao do zaslužene pobede.

"Želim da čestitam Nadalu na sjajnom turniru. Neko je morao da izgubi, a ja sam veoma zadovoljan ovim što sam napravio na početku sezone", izjavio je Novak.

"Uvek je zadovoljstvo igrati protiv Nadala, jer je on za mene najveći teniser ikada i moj dobar prijatelj. Želim mu svaku sreću", rekao je Đoković.

"Đoković je fantastično počeo sezonu i želim mu da tako nastavi. Izgubio sam, ali sam poražen od jednog od najvećih", izjavio je trenutno najbolji teniser sveta.

ATP turnir u Indijen Velsu igrao se za ukupni nagradni fond od 3.645.000 dolara. Pobedniku je pripao ček na 611.000 dolara, dok je poraženi zaradio 298.200 dolara.

Број коментара 296

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара