Ibišević srušio Borusiju

Vedad Ibišević doneo pobedu Hofenhajmu protiv Dortmunda. Bajern ubedljiv protiv Hamburgera, proradio Roben. Pobede Šalkea, Kajzerslauterna i Frajburga. Sutra Leverkuzen gostuje Majncu.

Fudbaleri minhenskog Bajerna ubedljivo su danas pobedili na domaćem terenu ekipu Hamburgera sa 6:0 u utakmici 26. kola nemačke Bundes lige, dok je lider na tabeli Borusija Dotrmund zaustavljena minimalnim porazom na gostovanju Hofenhajmu.

Bes zbog očajnih rezultata u dosadašnjem delu sezone Bavarci su iskalili na još jednom posrnulom gigantu nemačkog fudbala koji polako gubi izgledne šanse da se nadje u Ligi Evrope na jesen.

U pobedničkom timu blistao je holandski reprezentativac Arjen Roben, koji je postigao tri pogotka.

Borusija je još jednom pokazala da nije u onako dobroj formi kao u prvom delu sezone, kada je stekla veliku prednost u odnosu na konkurente. Najbolji strelac Hofenhajma Vedad Ibišević postigao je jedini gol na meču u 63. minutu i tako omogućio domaćinu da se približi vrhu tabele.

Šalke, koji je minulih dana bio vrlo turbulentna sredina, uspeo je da preko grčkog internacionalca Angelosa Haristeasa u finišu meča dodje do vrednih bodova na domaćem terenu u duelu sa Ajntrahtom iz Frankfurta.

U izuzetno teškoj situaciji osam kola pre kraja nalazi se Volfsburg. Klub koji je pre dve godine osvojio "salataru" nakon poraza od odličnog Nirnberga (2:1) na domaćem terenu našao se u zoni ispadanja, uz još dva velikana nemačkog fudbala - Štutgart i Borusiju Menhengladbah.

Rezultati današnjih utakmica:
Hofenhajm - Borusija Dortmund 1:0
Bajern Minhen - Hamburger 6:0
Šalke - Ajntraht 2:1
Kajzerslautern - Frajburg 2:1
Volfsburg - Nirnberg 1:2

Sinoć je Keln pobedio na domaćem terenu ekipu Hanovera sa 4:0, a večeras od 17.30 časova igraju u Bremenu Verder i Borusija iz Menhengladbaha. Sutra se sastaju Majnc - Bajer Leverkuzen i Sent Pauli - Štutgart.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије