Ubio prijatelja u lovu?

Z. P. uhapšen zbog sumnje da je u nezakonitom lovu, na teritoriji Kraljeva, ubio prijatelja. Z. P. sutra pred istražnim sudijom Višeg suda u Čačku.

Policija je uhapsila Z. P. iz dragačevskog sela Kaona pod sumnjom da je u četvrtak 10. marta u nezakonitom lovu na teritoriji Kraljeva ubio dugogodišnjeg prijatelja R. D. iz sela Gornji Dubac.

Oni su bili u lovu na divlje svinje u blizini osnovne škole u selu Prokljenica, a sa njima je bio još jedan lovac.

Milenko Rudinac, predsednik lovačkog društva iz Kaone rekao je za RTS da je reč o nesrećnom slučaju i da je Z. P. nesmotreno pucao u svog prijatelja.

"Oni su bili udaljeni jedan od drugoga oko 150 metara. Obojica su pucali u divlju svinju. Z. P. je iz karabina ispalio jedan metak, a R. D. je preminuo na licu mesta", rekao je Rudinac.

Prema rečima istražnog sudije Višeg suda u Čačku, Branka Milovanovića, zbog nepristupačnosti terena i vremenskih uslova uviđaj na mestu događaja još uvek traje.

Kako se navodi u policijskom saopštenju, osumnjičenom Z. P. se na teret stavlja da je izvršio i krivična dela proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija, i krivično delo nezakonitog lova.

Z. P. će biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Čačku, po čijem nalogu će biti obavljena obdukcija tela preminulog R. D.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара