Jankovićeva poražena od Venus Vilijams

Najbolja svetska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u finale završnog VTA turnira sezone u Dohi, pošto je u polufinalu poražena od Amerikanke Venus Vilijams rezultatom 2:1. Po setovima je bilo 6:2, 2:6, 6:3. Protivnica Vilijamsovoj u finalu biće Ruskinja Vera Zvonarjova.

Jelena Janković - Venus Vilijams 1:2
                  2:6, 6:2, 3:6

Jankovićeva je prva servirala na meču i sigurnom igrom došla do voćstva od 1:0. Vilijamsova je izjednačila na 1:1, a potom odličnom igrom u polju oduzela servis našoj igračici, napravila prvi brejk i povela sa 2:1. Venus je potom odlično servirala i dobila naredni gem, a potom ponovo napravila brejk i veoma lako došla do visoke prednosti od 4:1 u prvom setu. Amerikanka je igrala odlučnije i sigurnije u polju, što je uz odlične servise, rezultiralo voćstvom. Venus je delovala neuporedivo smirenije od naše teniserke i sprovodila je svoj taktički plan u delo. Jelena je u narednom gemu, nakon velike borbe, ipak došla do brejka i smanjila rezultat na 4:2. Da nije sve išlo po planu naše igračice, a da je Amerikanka odigrala u visokom ritmu, videlo se u sedmom gemu, kada Venus ponovo oduzima servis Jankovićevoj i dolazi do voćstva od 5:2. U narednom gemu Vilijamsova na svoj servis dolazi do pobede u prvom setu rezultatom 6:2. Agresivnija igra teniserke iz SAD-a donela joj je poprilično ubedljiv trijumf u prvom setu i upzoravala našu igračicu da u nastavku meča mora igrati snažnije i smirenije, kako bi došla do rezultatskog izjednačenja i konačnog trijumfa.

Prvi servis u drugom setu ponovo je imala Jankovićeva i ponovo je povela sa 1:0. Jelena je potom je napravila prvi brejk u drugom setu i došla do prednosti od 2:0. Znatno bolji početak drugog seta i izuzetno bolja igra naše teniserke, rezultirala je voćstvom od 3:0 u drugom setu. Vilijamsova je dobila naredni gem na svoj servis, a potom oduzela servis našoj teniserki, napravila brejk i smanjila rezultat na 3:2. Nakon velike borbe u šestom gemu, najbolja igračica sveta, jelena Janković, oduzima servis svojoj protivnici i dolazi do prednosti od 4:2, a odmah zatim, brzo i lako, posle izvanrednih servisa povećava vođstvo u drugom setu - 5:2. U narednom gemu, Jelena pravi treći brejk u drugom setu i dolazi do izjednačenja od 1:1, pošto joj je pripao drugi set rezultatom 6:2.

Treći, odlučujući deo igre ponovo je otpočeo servisom naše igračice i ponovo je Jankovićeva sigurnim servisima stigla do prednosti od 1:0. Venus je izjednačila nakon odličnih udaraca sa distance i jakih servisa, a potom oduzela našoj teniserki servis i povela sa 2:1. U narednom gemu, Amerikanka je ponovo odlično servirala i stigla do prednosti od 3:1. Velika borba viđena je u petom gemu, pri servisu naše teniserke. Jelena je, ipak, smanjila vođstvo protivnice, ali je Amerikanka i dalje imala brejk prednosti - 3:2. Jelena je u narednom gemu imala izuzetnu priliku da vrati brejk. Prva igračica sveta imala je pet brejk lopti, ali se Vilijamsova se nije predavala. Najduži gem na meču pripao je Vilijamsovoj, koja je izdržala sve nalete naše teniserke i ipak uspela da zadrži prednost od jednog brejka - 4:2. Jelena je dobila naredni gem na svoj servis i smanjila rezultat na 4:3. Venus dobija naredni gem i dolazi do prednosti od 5:3, a potom stiže i do dve brejk, odnosno meč lopte. Iskoristila je Amerikanka već prvu meč loptu na servis naše teniserke i došla do konačne pobede u trećem setu od 6:3, a samim tim i do trijumfa u meču od 2:1.  Srpska teniserka je do sada odigrala osam mečeva sa Venus Vilijams i pet puta pobedila.

Protivnica Vilijamsovoj u velikom finalu, biće Ruskinja Vera Zvonarjova. Zvonarjova je u prvom polufinalu bila uspešnija od sunarodnice Elene Dementjeve rezultatom 2:1.

Nagradni fond poslednjeg turnira u sezoni, koji se igra u Dohi je 4.450.000 dolara.

Број коментара 43

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се