Jankovićeva u polufinalu turnira u Dohi

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u polufinale Mastersa u Dohi, pošto je pobedila Svetlanu Kuznjecovu sa 2:0, po setovima 7:6, 6:4. Protiv Zvonarjove u 3. kolu Jelena igra u petak u 15.07 (RTS-1).

Jankovićeva, trenutno prva igračica na VTA listi, plasirala se u polufinale sa dve pobede, koliko ima i Vera Zvonarjova, dok po dva poraza imaju Ana Ivanović i Svetlana Kuznjecova.

Jankovićeva će prvi deo takmičenja završiti u petak duelom sa Zvonarjovom, koji neće imati nikakvog takmičarskog značaja. O trećem mestu odlučiće u međusobnom duelu Ivanovićeva i Kuznjecova.

U drugoj grupi igraju Serena i Venus Vilijams, Elena Dementijeva i Dinara Safina. Nagradni fond turnira je 4.550.000 dolara. Ako pobednica osvoji turnir bez izgubljenog meča, osvojiće 1.340.000 dolara, kao i 750 bodova za VTA listu.

Srpska teniserka napravila je brejk već na početku meča, a onda je dobila i svoj servis za 2:0. Obe teniserke čuvale su potom svoj servis do 10. gema, odnosno servisa za set Jankovićeve. Kuznjecova je tada, međutim, napravila brejk i izjednačila. Rivalke su potom oduzele jedna drugoj još po jedan servis, tako da je prvi set ušao u taj-brejk.

Jankovićeva je u nastavku povela sa 3:1, a onda i sa 6:4 i servis za set, ali je Kuznjecova osvojila sledeća dva poena, da bi njena rivalka dobila sledeća dva i pobedila sa 8:6.  Jankovićeva je dobila svoj servis, ali je odmah potom zatražila pomoć lekara. Obe rivalke držale su svoj servis sve do 5:4, kada je srpska teniserka napravila brejk i iskoristila prvu meč loptu.

Venus Vilijams u polufinalu

Američka teniserka Venus Vilijams plasirala se u polufinale pošto je u trećem kolu druge grupe pobedila mlađu sestru Serenu Vilijams sa 2:1 u setovima - 5:7, 6:1, 6:0. Venus se tako pridružila Srpkinji Jeleni Janković i Ruskinji Veri Zvonarjevoj, koje su plasman u polufinale izborile kao najbolje u prvoj grupi turnira.

Preostala polufinalistkinja biće poznata posle duela u kojem se sastaju Serena Vilijams i Ruskinja Jelena Dementijeva.

Rezultati:

Prva grupa:

(1) Jelena Janković (Srbija) - (6) Svetlana Kuznjecova (Rusija) 7:6 (8:6), 6:4.

Poredak posle drugog kola:

1. Jelena Janković 2 2 0 4:0 2
2. Vera Zvonarjeva 2 2 0 4:1 2
3. Ana Ivanović 2 0 2 1:4 0
4. Svetlana Kuznjecova 2 0 2 0:4 0

Janković i Zvonarjeva su obezbedile plasman u polufinale, a u poslednjem kolu igraju Janković - Zvonarjeva i Ivanović - Kuznjecova.

Druga grupa:

(5) Jelena Dementijeva (Rusija) - (2) Dinara Safina (Rusija)
(7) Venus Vilijams (SAD) - (3) Serena Vilijams (SAD) 5:7, 6:1, 6:0

Poredak:

1. Venus Vilijams 3 3 0 6:2 3
2. Serena Vilijams 2 1 1 3:2 1
3. Jelena Dementijeva 2 1 1 3:2 1
4. Dinara Safina 3 0 3 0:6 0

Venus Vilijams je obezbedila plasman u polufinale, a u poslednjem meču igraju Serena Vilijams - Dementijeva.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара