Partizan prvo na Jadran

Žreb u Rimu odredio je sastav četvrtfinalnih grupa vaterpolo Evrolige. Partizan u grupi sa dubrovačkim Jugom i crnogorskim predstavnicima, Budvom i Jadranom iz Herceg Novog. Prvi izazov gostovanje u Herceg Novom 16. februara.

U drugoj grupi igraće zagrebačka Mladost, branilac trofeja - italijanski Pro Reko, Primorje iz Rijeke i mađarski Vašaš.

Srpski šampion je u četvrtfinalnu rundu prošao kao drugoplasirani tim grupe C. "Crno-beli" su ostvarili četiri pobede, poraz i remi. Prvi meč u četvrtfinalnoj rundi Partizan igra protiv Jadrana u Herceg Novom, 16. februara.

Partizan nije bio na nivou igara iz prethodnih sezona u prvoj fazi takmičenja. "Crno-beli" su Evroligu započeli porazom od Mladosti u Zagrebu. Usledio je remi na Banjici protiv Barselone u drugom kolu.

Ipak, "crno-beli" su uspeli da se stabilizuju i da zaigraju efikasnije u naredna četiri meča. Usledili su trijumfi nad Olimpijakosom (Pirej, Beograd), Barselonom (Barselona) i Mladošću u Beogradu. Poslednji duel na Banjici pokazao je ohrabrujuću igru Partizana koji će pokušati da se drugi put uzastopno plasira na fajnal for.

Šampion Srbije će utakmice četvrtfinala igrati po sledećem rasporedu:

1. kolo: Jadran Herceg Novi - Partizan (16. februar)
2. kolo: Partizan - Jug Dubrovnik (9. marta)
3. kolo: Partizan - Budva (26. ili 27. marta)
4. kolo: Budva - Partizan ( 13. aprila)
5. kolo: Jug - Partizan (27. aprila)
6. kolo: Partizan - Jadran Herceg Novi (4. maja)

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 12. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије