Osuđen zbog zločina nad Srbima

Bivši pripadnik Armije BiH Šefik Alić osuđen na 10 godina zatvora zbog ratnog zločina nad zarobljenim srpskim vojnicima.

Odeljenje za ratne zločine Suda BiH izreklo je bivšem pripadniku Armije BiH Šefiku Aliću drugostepenu presudu kojom je osuđen na 10 godina zatvora zbog ratnog zločina nad zarobljenim srpskim vojnicima.

U presudi se navodi da Alić, u vreme oružanih sukoba između tadašnje Armije BiH i Vojske Srpske Krajine, kao komandant bataljona "Hamze" pri Petom korpusu Armije BiH nije preduzeo odgovarajuće mere za bezbednost zarobljenih srpskih vojnika.

Prema presudi Apelacionog veća, arapski državljanin i neregularni vojnik pri Petom korpusu Teufik Al Harbi tada je ubio četvoricu zarobljenika, a Alić to nije sprečio.

On je proglašen krivim za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, a na presudu ima pravo žalbe.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 12. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије