Sanader ponovo optužuje

Ivo Sanader ponovo optužio Jadranku Kosor i Vladimira Šeksa da protiv njega sprovode medijsku hajku. "Ako sam ja najveće zlo u Hrvatskoj i ako sam bio na čelu bande, kako je moguće da su me deset godina u stopu pratili i podržavali?", upitao je Sanader.

Nezavisni poslanik u Saboru Hrvatske i bivši premijer Ivo Sanader ponovo je optužio premijerku Jadranku Kosor za politički progon i medijsku hajku protiv njega.

"Ako sam ja najveće zlo u Hrvatskoj i ako sam bio na čelu bande, kako je moguće da su me deset godina u stopu pratili i podržavali. Zašto nisu dali ostavke? Kako to da je Jadranka Kosor oberučke prihvatila da me zameni i javno me hvalila i dizala u nebesa", upitao je Sanader na konferenciji za novinare u Saboru.

Negirao je pisanja pojedinih medija da je njegova porodica kupila ili iznajmila stan u Njujorku, kao i da je kupovao skupocene slike poput Pikasovih i najavio tužbu protiv svih koji su to objavili.

Prema njegovim rečima, mediji takve informacije objavljuju po nalogu Jadranke Kosor i potpredsednika Sabora Vladimira Šeksa.

"Kosor i Šeks zbog nesposobnosti da reše probleme, napadaju mene i moju porodicu, a da bi prikrili svoj neuspeh u vođenju države i stranke. To je krajnje nedopustiv i nedemokratski postupak", naglasio je bivši premijer.

Ocenio je da se vrši pritisak na nadležne istražne institucije, kao i na ljude koji su osumnjičeni ili optuženi da lažno svedoče protiv njega, a da zauzvrat dobiju "oproštaj". Nije, međutim, želeo da kaže zbog čega ga se toliko boje da bi širili laži o njemu.

Sanader objavljuje imovinsku kartu

"Mediji bi danas trebalo da se bave budžetom i radnim mestima, a ne da napadaju moju porodicu. Ja nisam ušao u politku na prosjačkom štapu, a neki jesu", rekao je Sanader, najavivši da će do ponedeljka objaviti svoju imovinsku kartu.

Ponovio je da mu nije namera da ruši vladu i parlamentarnu većinu koju je stvarao, već da želi da se bori protiv nedemokratskih pojava u Hrvatskoj.

Pojedini hrvatski mediji objavili su da je navodno Sanader zatražio pomoć i od predsednika Hrvatske Ive Josipovića.

Nedavno je uputio i pisma čelnicima Evropske komisije i ambasadorima EU u Hrvatskoj u kojima se žali da je žrtva političkog motivisanog progona u Hrvatskoj.

Mediji takođe spekulišu da se "steže obruč" oko Sanadera nakon što je u istrazi u aferi "Fimi medija" bivši direktor carine i blagajnik HDZ-a Mladen Barišić navodno rekao da je bivši premijer primao novac izvučen iz javnih preduzeća preko agencije "Fimi medija".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије