Skuplji prirodni gas

Prirodni gas poskupeo 60 odsto za domaćinstva, a za toplane 37,6 odsto.

Cena gasa za daljinske sisteme grejanja povećana je sa 22,85 dinara na 31,41 dinar (na pritisku od šest do 16 bara) i na 29,66 dinara (na pritisku iznad 16 bara), po kubnom metru.

Nova cena gasa za druge distribetere je 29 dinara po kunom metru.

Stara cena prirodnog gasa u Srbiji formirana je na osnovu uvozne cene, koja je iznosila 248 dolara za 1.000 kubika, što govori da je cena prirodnog gasa uvećana za oko 102 procenta.

Cena gasa za daljinske sisteme grejanja revidirana je u martu ove godine, ali je u tom trenutku cena uvoznog gasa bila na nivou 338 dolara za 1.000 kubika, što znači da je i ta cena za 48 procenata veća od sadašnje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво