Biće bolno u Beogradu

Francuzi se polako spremaju za pakao beogradske Arene. Tim Gi Foržea će se suočiti sa celom nacijom koja će se sjatiti u halu kako bi podržala tim u jurišu na prvu Dejvis kup titulu.

"Zvuci vuvuzela su pesma slavuja u poređenju sa onim što Francusku čeka na finalu Dejvis kupa od 3. do 5. decembra u Beogradu", piše Lekip, najavljujući dvoboj Srbije i Francuske za "salataru".

Osim 17.000 vatrenih navijača, Francuze čeka drugi reket planete Novak Đoković, heroj polufinala Janko Tipsarević, stub dulbla Nenad Zimonjić i četrvti reket reprezentacije Viktor Troicki.

"Ukratko, Srbi imaju sjajan tim koji će za taj događaj biti još bolji... Patrioti do krajnjih granica, pokušaće da dokažu veličinu svoje zemlje preko sporta i finale Dejvis kupa im za to daje sjajnu priliku", pise Lekip.

Pred Francuzima je, stoga, dvostruki zadatak - da igraju dobro i ostanu mirni u uzavreloj atmosferi.

"Biće bolno. Moramo da se dobro fizički i mentalno pripremimo", rekao je selektor francuske Dejvis kup reprezentacije Giu Forže.

Lekip  navodi da je Žo Vilfred Tsonga pobedio u pet pd sedam mečeva protiv Đokovića, ali i da je Monfis svih pet duela izgubio.

Žil Simon, jedan od francuskih reprezentativaca, je rekao da kluč meča predstavlja podloga koju će srpska reprezentacija izabrati, navodeći da bi najlogičnije bilo da Srbija izabere podlogu istu kao onu na kojoj će se svega nedelju dana ranije igrati Masters kup u Londonu.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије