Prosečna plata u Hrvatskoj 744 evra

Prosečna mesečna plata u junu u Hrvatskoj iznosila je 5.415 kuna, odnosno 744 evra, što je 2,7 odsto više u odnosu na majsku platu.

Državni zavod za statistiku Hrvatske saopštio je da je prosečna mesečna isplaćena neto plata po zaposlenom, kod pravnih lica u Hrvatskoj za jun ove godine, iznosila je 5.415 kuna, odnosno 744 evra, što je nominalno 2,6 odsto, a realno 2,7 odsto više u odnosu na majsku platu.

Prosečna mesečna isplaćena neto plata za jun bila je nominalno viša za 0,8 odsto, a realno viša za 0,1 procenat u odnosu na jun 2009. godine.

Najviša prosečna neto plata za jun isplaćena je u vazdušnom transportu, a iznosi 9.521 kunu (1.309 evra), a najniža u proizvodnji odeće 2.740 kuna, ili 386 evra.

Kako su plate za jun isplaćivane u julu, na njihov rast, kako je navedeno, verovatno su uticale promene stopa poreza na dohodak, koje su stupile na snagu 1. jula, ali i ukidanje niže stope kriznog poreza od dva odsto na primanja od 3.000 do 6.000 kuna (412 do 824 evra).

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара