Krivične prijave zbog ubistva u Ohridu

Podnete krivične prijave protiv osam osoba umešanih u ubistvo Dejana Novakovića u Ohridu, saopštila policija u Skoplju. Jedan osumnjičeni je srpski državljanin i u bekstvu je, ostali su Makedonci.

Policija u Skoplju saopštila je da su protiv osam osoba podnete krivične zbog ubistva srpskog državljanina Dejana Novakovića u Ohridu.

Portparol policije Ivo Kotevski izjavio je na konferenciji za novinare da je od osam osumnjičenih sedam Makedonaca, koji su privedeni, i jedan Srbin, koji je u bekstvu.

Kotevski je dodao da je prema istrazi veštaka sudske medicine smrt Novakovića (34) nastupila kao posledica udarca po grudima tvrdim predmetom.

Portparol je naveo da je jedan od okrivljenih pokušao da izbriše video materijal na kojem se vidi tuča i tragovi krvi i dodao da su među privedenima i osobe iz obezbeđenja kluba "Kuba Libre Havana", gde se dogodilo ubistvo.

Kotevski je naveo da je izvršen pretres kuća svih osumnjičenih i da im je uzet uzorak za DNK analizu.

Rekonstrukcija policije na osnovu informacija svedoka i sa terena pokazala je da je tuča počela na ulazu u noćni klub, gde je nastradali Novaković bio napadnut i gurnut na pod, dok je njegov prijatelj G.P, koji je lakše povređen, pokušao da ga odvuče.

Novaković je uspeo da ustane i počeo je da beži i kada je stigao do zgrade Pošte u Ohridu sustigli su ga osumnjičeni, koji su ga opet gurnuli na zemlju i udarcima rukama i nogama u predelu glave i tela naneli mu teške telesne povrede, od kojih je preminuo na licu mesta.

Policija je saopštila da su u vezi ovog incidenta pozvane na razgovor 43 osobe, od kojih 25 svedoka, da je oduzet celokupni system za snimanje u klubu "Kuba Libre Havana", koji će biti dostavlje kriminološkoj tehnici MUP-a.

Oduzeti su video zapisi iz susednih objekata u okolini noćnog kluba, izvršen je pretres u kućama sedam osumnjičenih, a istražni sudija će zatražiti pretres domova još dvojice, čiji identit još nije otkriven.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара