Mia Farou "protiv" Naomi Kempbel

Glumica Mia Farou svedočila na suđenju bivšem predsedniku Liberije Čarlsu Tejloru i dala iskaz suprotan prošlonedeljnom iskazu Naomi Kempbel. Ona je svedočila da je Kempbelova gostima na zabavi saopštila da joj je Tejlor poslao "ogromni dijamant".

Američka glumica Mia Farou svedočila je na suđenju bivšem predsedniku Liberije Čarlsu Tejloru optuženom za ratne zločine, a njeno svedočenje se nije u potpunosti poklopilo sa svedočenjem britanske manekenke Naomi Kempbel, prošle nedelje.

Tužioci su pozvali Miu Farou, Kempbelovu i Kerol Vajt, bivšeg agenta britanske manekenke, da svedoče o dijamantima koje je Tejlor, koji demantuje bilo kakvu umešanost u trgovinu dijamantima, navodno poklonio manekenki, posle jedne zabave, 1997. godine.

Glumica je ispričala da je Kempbelova ostalim gostima na zabavi rekla da joj je Tejlor poslao "ogromni dijamant" i da namerava da ga pokloni u dobrotvorne svrhe.

"Koliko se sećam, Naomi Kempbel nam se pridružila za stolom i, čak i pre nego što je sela, ispričala je događaj od prethodne noći. Rekla je da su je tokom noći probudili neki ljudi koji su joj kucali na vrata. Poslao ih je Čarls Tejlor i dali su joj - ogroman dijamant", rekla je Farou.

Kempbelova je, međutim, rekla da je dobila nekoliko malih komada dragog kamenja, ali da nije znala da se radi o dijamantima, niti ko ih je poslao.

Tejlor se izjasnio da nije kriv ni za jedno od 11 krivičnih dela, za koje ga je optužio Specijalni tribunal za Sijera Leone, uključujući ubijanje, silovanje, seksualno porobljavanje i regrutovanje dece vojnika.

Tužioci tvrde da je naoružao i komandovao pobunjenicima koji su ubili i osakatili na hiljade ljudi, u građanskom ratu vođenom od 1992. do 2002. godine.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара