Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Војска Украјине: Удвостручен број руских напада на Харков; Москва: ПВО у Белгороду обара украјинске дронове

Рат у Украјини – 816. дан. Најмање пет особа је страдало, а 16 њих је повређеном у новом руском нападу на Харковску област, тврде украјински званичници. Украјинско ваздрухопловство саопштава да је уништило руски брод миноловац. Са друге стране, руско Министарство одбране наводи да су њене снаге обориле девет ракета САД изнад Крима. "Њујорк тајмс" објавио да је руски напад у правцу Харкова изненадио украјинске војнике.

Војска Украјине: Удвостручен број руских напада на Харков; Москва: ПВО у Белгороду обара украјинске дронове Војска Украјине: Удвостручен број руских напада на Харков; Москва: ПВО у Белгороду обара украјинске дронове

Рат у Украјини ушао је у 815. дан. Најинтензивније борбе воде се у Харковској области. Синоћ су у Харкову одјекивале експлозије због, како су навеле локалне власти, ваздушних удара.

Председник Украјине Володимир Зеленски одбацио је предлог о примирју током Олимпијских игара за које се залаже француски председник Емануел Макрон.

Зеленски је поручио и да су украјинске снаге одбиле руски јуриш на Часов Јар и уништиле више од 20 јединица оклопне технике непријатеља.

Број жртава у нападу Оружаних снага Украјине (АФУ) на Скадовск у Херсонској области порастао је на 15, саопштило је регионално руско Министарство здравља.

У Украјини су на снагу ступиле измене закона о мобилизацији према којима је предвиђено да мобилизацији подлежу грађани старости од 25 до 60 година.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије