Читај ми!

Десетине студената напустило доделу диплома на универзитету у Вирџинији - разлог говорник и подршка Палестинцима

Више десетина студената Универзитета Вирџинија Комонвелт напустило је свечану доделу диплома, због говора гувернера савезне државе Вирџинија о протестима на кампусима против израелских војних акција у Појасу Газе.

На друштвеним мрежама су се синоћ појавиле фотографије студената Универзитета Вирџинија Комонвелт како напуштају свечаност доделе диплома, док је републикански гувернер Глен Јангкин држао говор у којем се осврнуо на пропалестинске протесте у кампусима.

Поједини студенти критиковали су то што је Јангкин изабран за говорника на свечаности, како због његовог противљења захтевима за подизање свести о расним проблемима који се разматрају на том универзитету, тако и због тога што је рекао да се протестни кампови у универзитетским кампусима не смеју дозволити.

Људи су били толико бучни да публика није могла да чује говор господина Јангкина, рекла је Ширин Хадад, студенткиња која је помогла у организацији протеста.

Како је навела, церемонију је напустило око 150 студената, од којих су неки то учинили марширајући. 

На више десетина америчких колеџа очекују се инциденти на свечаностима доделе диплома, услед студентских протеста поводом рата у Појасу Газе у којима је од средине априла ухапшено више од 2.000 особа.

Многи студенти широм САД захтевају да њихови колеџи, који углавном располажу огромним фондовима и имовином, прекину финансијске везе са Израелом.

четвртак, 23. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара