Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Најмање 9 погинулих у нападу на Белгород; руски удар на Харков, уличне борбе у Волчанску

Рат у Украјини – 809. дан. У украјинском нападу на Белгород погођена је вишеспратница, повређено je 19 особа, укључујући двоје деце. Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Олександр Сирски истиче да се ситуација у Харковској области значајно погоршала и да се воде тешке борбе с руским снагама у пограничним областима. Командант једне од јединица Денис Јарославски, каже да је град опкољен, а да се у Волчанску воде уличне борбе.

Најмање 9 погинулих у нападу на Белгород; руски удар на Харков, уличне борбе у Волчанску Најмање 9 погинулих у нападу на Белгород; руски удар на Харков, уличне борбе у Волчанску

Министарство одбране Русије саопштило је да су њене снаге заузеле пет села у Харковској области које се граниче са руским, Белгородским регионом.

Са друге стране, украјински председник Володимир Зеленски фактички је негирао тврдње Москве у свом видео-обраћању и навео да су у току борбе у седам пограничних села у Харкову док је ситуацију у Доњецкој области назвао "посебно напетом“.

У три одвојена удара украјинских дронова и артиљерије на руске пограничне регионе Белгород и Курск и град Доњецк, који је под контролом Москве погинуло је пет особа.

Према речима власти Луганска, у ракетном нападу украјинских снага који је изазвао велики пожар на складишту горива у граду Ровенки убијене су четири особе.

Више од 14.000 избеглица стигло је у петак, 10. маја у Мађарску из Украјине, саопштила је мађарска полиција.

Међу избеглицама, свега 43 особе су затражиле привремену дозволу од 30 дана за боравак у Мађарској.

четвртак, 06. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије