Читај ми!

Ивана Милошевић је најбоља наставница лидерка у свету

Због труда и посвећености, наставница енглеског језика у Математичкој гимназији у Београду Ивана Милошевић најпре је номинована, а потом и одликована наградом за најбољу наставницу лидерку у свету. Церемонија је одржана 22. марта на Флориди у САД и присуствовало је преко 5.000 наставника енглеског језика из целог света.

Наставница енглеског језика Ивана Милошевић је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, рекла да ју је за најбољз наставницу лидера у свету предложила Амбасада Сједињених Америчких Држава у Београду – као наставницу која је, што се тиче енглеског језика, извршила највећи утицај и на наставнике и на ученике.

“Свака амбасада у свету је предложила свог наставника и на крају сам од свих наставника на свету ја изабрана“, каже Ивана Милошевић која је поносна на награду коју додељује Стејт департмент.

До сада нико из Србије није добио ово признање.

Ивана Милошевић у Математичког гимназији предаје 11 година. У раду се придржава програма Министарства просвете, али се труди да га прилагоди ученицима, за које каже да су најбољи на свету.

“Прилагођавамо се њиховим потребама. Имам сјајан тим колега са којима радим у гимназији и помажемо им даље за њихов одлазак у иностранство, припреме за међународне испите, тако да на тај начин прилагођавамо - развијамо њихове вештине говорног изражавања и свакако писменог, јер је то нешто што им је најпотребније“, каже наставница.

Готово десет година Ивана Милошевић је и координаторка двогодишњег програма који је пре свега намењен деци из рањивих категорија, између 13 и 15 година старости.

“Оно што је специфично за овај програм јесте да је он врло интензиван и да деца за период од две године прођу број сати који се прође за осам година њиховог школовања. Тако да је изузетно озбиљан програм, интензиван и стварно јако добар за сву децу која се прикључе“, каже наставница.

До сада је кроз тај програм прошло 450 ученика у укупно 10 градова у Србији.

Од 2019. године Ивана Милошевић је и председница Удружења наставника енглеског језика, једине националне асоцијације наставника.

“Наше удружење постоји преко 20 година. Ове године имамо 22. међународну конференцију. Ми поред међународне конференције, која ће ове године бити 17. и 18. маја и на којој ће бити преко 350 наставника из целог света, организујемо и акредитовене обуке и једноставно смо подршка наставницима што се тиче стручног усавршавања“, наводи Ивана Милошевић.

Истиче да наставници морају да се удружују и да је битно да имају струковно удружење, како би се њихов глас чуо и како би били што успешнији.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара