Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

ИДФ отпустио одговорне за убиство седморо хуманитарних радника; помоћ за Газу из три правца

Рат Израела и Хамаса – 182. дан. ИДФ отпустио двојицу званичника одговорних за напад у којем је погинуло седморо радника хуманитарне организације Светска централна кухиња. Израел је одобрио допремање хуманитарне помоћи у Газу преко два копнена и једног морског коридора. Реакција је уследила после упозорења Вашингтона да ће будућа подршка Тел Авиву зависити од предузимања конкретних акција за заштиту цивила.

ИДФ отпустио одговорне за убиство седморо хуманитарних радника; помоћ за Газу из три правца ИДФ отпустио одговорне за убиство седморо хуманитарних радника; помоћ за Газу из три правца

Најмање четворо цивила је погинуло, а више особа је рањено, у израелским нападима широм Појаса Газе, пренела је палестинска новинска агенција Вафа. Са друге стране, Израел тврди да је одбио неколико ракетних напада.

Хуманитарне организације које су стациониране у Гази траже заштиту од нових удара израелских одбрамбених снага (ИДФ), док је неколико добротворних група већ напустило палестинску енклаву у страху од будућих акција ИДФ-а. 

Државни секретар Ентони Блинкен затражио је да Израел предузме мере у заштити цивила и обезбеди оне који пружају помоћ цивилима.

Портпарол ИДФ-а Данијел Хагари је саопштио да ће ускоро изнети нове информације војне истраге у вези са седморо хуманитарних радника убијених у нападу израелске војске.

Светска централна кухиња позвала је на независну истрагу о израелском нападу у којем је погинуло седморо хуманитараца из ове организације.

Нетанјаху је изјавио да Иран годинама делује против Израела, те да стога Израел делује против Ирана: "Знаћемо како да се одбранимо и понашаћемо се по једноставном принципу – ко нас повреди или планира да нас повреди, ми ћемо њега повредити."

уторак, 21. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара