Читај ми!

Звезда без мотива дочекује Олимпијакос коме је победа императив

Кошаркаши Црвене звезде дочекују Олимпијакос у 33. колу Евролиге. Меч је на програму од 19.00 часова, а најважнија дешавања и промену резултата можете пратити на нашем порталу.

Звезда без мотива дочекује Олимпијакос коме је победа императив Звезда без мотива дочекује Олимпијакос коме је победа императив

Победом против Студентског центра у претпоследњем колу АБА лиге, Црвена звезда је обезбедила прво место на табели и предност домаћег терена у плеј-офу.

С обзиром на то да је у претходних неколико утакмица Евролиге Звзеда ушла без шансе да се пласира у плеј-ин, изабраници Јаниса Сферопулоса у потпуности су се посветили Јадранској лиги, те је грчки стричњак имао прилику да уиграва екипу и играчима који су током сезоне имали мању минутажу да више простора за игру.

Добра партија против Реала - који додуше није био превише заинтересован за играње одбране - показала је да Звезда може у континуитету да долази до поена у одсуству Милоша Теодосића, чији изостанак у претходном периоду је по правилу значио и лошу игру у нападу.

Добра игра у нападу ће им свакако бити потребна уколико желе да понове партију из Мадрида против Олимпијакоса који је прошле недеље тријумфално напустио Београд након меча са Партизаном.

Очекује се да највећа претња по Олимпијакос буде Немања Недовић који се налази у сјајној кошгетерској форми. На последњих пет мечева Недовић у просеку постиже 21 поен, истичући се у периоду у ком је екипа имала великих проблема са повредама.

Добра вест за Звезду јесте повратак Јага дос Сантоса и Милоша Теодосића у тим. Јаго се на паркету нашао први пут након повреде коју је задобио на мечу против Макабија, док је Теодосић због мањих здравствених проблема пропустио меч са Реалом.

На деби Треја Томпкинса ће навијачи црвено-белих морати још да чекају, с обзиром на то да Американац неће бити спреман за претпоследње евролигашко коло.

Тренер српског тима Јанис Сферопулос, који је био шеф стручног штаба Олимпијакоса, изјавио је да ће његова екипа ићи на победу, као и да његовим играчима не сме да мањка мотивације.

Олимпијакос у борби за што бољи пласман

Грчки тим је победом против Партизана успео да одбије још један налет Макабија и задржи шесто место на табели које гарантује плеј-оф.

Међутим, мораће екипа Јоргоса Барцокаса да максимално концентрисано уђе у последња два сусрета регуларног дела како би ту позицију сачувала, али и евентуално, уз кикс боље пласираних екипа, дошла до још бољег пласмана.

Показали су пирејски црвено-бели управо у прошлонедељној победи у "Арени" да поседују велики број квалитетних играча који сваког тренутка могу да преузму одговорност и одиграју одличну партију када је то потребно - као што је то био случај са Најџелом Вилијамс Госом.

Упркос проблемима са поврдама високих играча, међу којима су Никола Милутинов и Филип Петрушев, Олимпијакос је одлично прилагодио игру Мустафи Фалу, а Мозес Рајт је показао да ће бити одлично појачање у одсуству српских репрезентативаца.

У првом мечу у сезони Олимпијакос је тријумфовао на домаћем терену резултатом 88:83, а утакмицу је обележио Алек Питерс са 28 поена. Звезду је предводио Недовић са 26 постигнутих поена.

Олимпијакос ће имати улогу великог фаворита у мечу у који Звезда улази без резултатског имеператива, а управо би растерећеност београдских црвено-белих могла да направи проблеме грчкој екипи уколико максимално фокусирани не уђу у меч.

Табела:
1. Реал Мадрид 25-6
2. Панатинаикос 21-11
3. Монако 21-11
4. Барселона 21-11
5. Фенербахче 20-12
6. Олимпијакос 20-12
7. Макаби 19-13
8. Виртус 17-15
9. Басконија 16-16
10. Ефес 15-17
11. Валенсија 14-18
12. Партизан 14-18
13. Олимпија Милано 14-18
14. Жалгирис 14-18
15. Бајерн Минхен 13-19
16. Црвена звезда 11-21
17. Асвел 7-25
18. Алба 5-27

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара