Читај ми!

Настављено суђење клану Беливук-Миљковић – сведочење вези са убиством Николе Митића

У наставку суђења припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, приказана је документација са криптоване апликације "Скај" у вези са отмицом и убиством Николе Митића. Такође, приказане су и фотографије претученог младића код стадиона ФК Партизан.

У Специјалном суду у Београду настављено је суђење клану Беливук-Миљковић. Пуштене гласовне поруке о отмици и убиству Николе Митића.

Припадници ове криминалне групе оптужени су да су Митића отели, а касније и убили јер су имали сазнања да их Митић прати и све јавља супарничкој "шкаљарској" групи.

На суђењу су пуштене писане и гласовне поруке пре отмице Николе Митића, преко којих су се припадници криминалне групе договарали на који начин ће стићи од стадиона ФК Партизан до Дедиња где је била канцеларија адвоката, односно како ће да се поделе по аутомобилима.

Затим су преслушане и гласовне поруке у којима припадници групе констатују да их, како наводе, прати црна "хонда".

Након тога, вође групе, како тврде окривљени-сарадници, позивају све припаднике "назад" уз образложење да су "отели човека".

Сведочење окривљених-сарадника

Окривљени-сарадник Бојан Хрватин се, на 36 гласовних порука, редом изјашњавао чији је глас препознао.

Окривљени-сарадник Срђан Лалић je истакао да су те гласовне поруке биле – пре, током и након отмице и убиства Николе Митића.

Бранилац Дејан Лазаревић је судији скренуо пажњу да Лалић све време добацује Хрватину шта треба да каже када је питан да ли препознаје гласове, због чега је судија преместила Лалића.

Миљковић је тражио да преслуша појединачно све гласовне поруке, међутим судија га је питала да се изјасни да ли неки глас препознаје јер су већ два пута преслушавали гласовне поруке, на шта је он одговорио да захтева да поново преслуша сваку поруку.

Судија је одбила његов захтев због чега је Миљковић тражио њено изузеће, а том захтеву се придружио и његов бранилац Дејан Лазаревић.

Судско веће је донело одлуку да одбаци тај захтев, што је Миљковић прокоментарисао да је то "битна повреда закона".

Суђење ће се наставити у четвртак када би требало да се до краја изведу докази у вези са убиствима Митића и Николе Михајловића.

Приказане фотографије оштећеног И.С. код стадиона Партизана 

У Специјалном суду приказана је и, како тврди окривљени-сарадник Срђан Лалић, фотографија оштећеног И.С. који седи у башти кафића на стадиону ФК Партизан.

На фотографијама се види да испод очију има подливе, као и фотографија на којој оштећени лежи са видљивим модрицама на лицу.

Према наводима из оптужнице припадници ове групе су отели И.С. на стадиону ФК Партизан где су га мучили, тукли и силовали.

Лалић је препознао Миљковићев глас на гласовним порукама које су пуштене у судници, а који говори да су ухватили И.С. и да га бију од јуче.

Поруке, приказане у судници вређале су оштећеног, а могу се прочитати и потенцијалне претње смрћу.

Mиљковић је тражио изузеће поступајућег тужиоца тврдећи да је необјективан када је реч о окривљеном-сараднику Срђану Лалићу.

Додаје и да му је Лалић испричао да како је тужилац рекао да мора да исприча то што је написао – јер ће му у супротном "показати чему служи столица и најлон у његовој канцеларији".

Беливук је затим устао и рекао да је поступајући тужилац фалсификатор, због чега га је судија упозорила да не вређа тужиоца.

Судско веће је одбацило Миљковићев захтев.

Припадници клана Беливук-Миљковић се оптужницом терете за седам убистава, трговину дрогом, држање и ношење оружја, отмице и силовање.

Подсетимо, Вељку Беливуку и члановима његове криминале групе суђење ће морати да крене из почетка јер у пензију одлази председница Судског већа Винка Бераха Никићевић.

субота, 27. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво