Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Напад ИДФ-а дроном на јужни Либан; Ваздушни удар на складиште УНРВА у Рафи

Рат Израела и Хамаса – 159. дан. Готово сто цивила, убијено је у ноћним израелским нападима широм Појаса Газе. Већина убијених су жене и деца, саопштило је Министарство здравља Газе. Израелске снаге такође су извеле више рација на окупираној Западној обали, убивши најмање четири Палестинца и ранивши на десетине, јавља Вафа. Две особе су рањене у нападу палестинског тинејџера на израелску војну полицију на контролном пункту на Западној обали, јужно од Јерусалима, јављају изрелски медији. Високи оперативац Хамаса убијен је у израелском нападу дроном на јужни Либан, потврдила је та група. САД обориле ракету испаљену из Јемена на амерички разарач у Црвеном мору.

Напад ИДФ-а дроном на јужни Либан; Ваздушни удар на складиште УНРВА у Рафи Напад ИДФ-а дроном на јужни Либан; Ваздушни удар на складиште УНРВА у Рафи

Амерички државни секретар Ентони Блинкен позвао је да се прекид ватре у Појасу Газе успостави на најмање шест недеља.

Директор америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА) Вилијам Бернс сматра да још постоји могућност да се постигне споразум о прекиду ватре у Појасу Газе, иако и даље постоје многа компликована питања.

Високи званичници Уједињених нација поздравили су отварање хуманитарног поморског коридора са Kипра, којим ће бити траспортована додатна помоћ Палестинцима у Појасу Газе, али су упозорили да то не може да замени испоруке хуманитарне помоћи копненим рутама.

Најмање 31.184 Палестинца је убијено, а 72.889 рањено од 7. октобра у израелској војној офанзиви на Појас Газе, саопштило је у уторак Министарство здравља у тој енклави.

уторак, 14. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара