Тужилаштво о тровању у "Магни": Предузете мере у циљу откривање узрока

Поводом тровања радника у фабрици "Магна" у Алексинцу, Основно јавно тужилаштво у том месту саопштило је да су одмах предузете радње и мере у циљу откривања узрока тровања.

Тужилаштво саопштава да су због случаја тровања у Алкесинцу, укључене полиција, инспекције-санитарна, ветеринарска и инспекција рада, Управа за ванредне ситуације, те да су узете изјаве од релевантних актера догађаја, као и да је наложена токсиколошка анализа крви.

"Мерење и испитивање ваздуха у хали обавио је после првог инцидента Институт за квалитет радне и животне средине '1. мај' из Ниша и није утврдио присуство отровних испарења, а после другог инцидента Институт за јавно здравље Нови Сад-Завод за здравствену заштиту радника", подсећа алексиначко тужилаштво.

Истичу да се резултати тих анализа очекују у наредном периоду, с тим "да су данас поново извршили додатна узорковања на лицу места, имајући у виду резултате анализа узорака узетих 20. јануара, после другог инцидента".

О новим сазнањима Тужилаштво ће, наводе, благовремено обавестити јавност, водећи рачуна да се не угрози истражни поступак.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара