Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Сирене за ваздушну опасност у Тел Авиву; Више од 80 убијених у нападима на камп; ИДФ одговорио на ракете из Либана

Четрдесет трећи дан сукоба израелске војске и Хамаса. Сирене за ваздушну опасност огласиле су се у Тел Авиву. Министарство здравља у Гази саопшава да је најмање 50 људи страдало у нападу на северу Појаса Газе. Израелске одбрамбене снаге тврде да су извеле више напада на положаје Хезболаха у Либану.

Сирене за ваздушну опасност у Тел Авиву; Више од 80 убијених у нападима на камп; ИДФ одговорио на ракете из Либана Сирене за ваздушну опасност у Тел Авиву; Више од 80 убијених у нападима на камп; ИДФ одговорио на ракете из Либана

Светска здравствена организација забринута је због ширења болести у Гази. Становништво се гура у склоништима, уз оскудице хране и чисте воде. Хирурзи су напустили последњу градску болницу у Гази која је била у функцији, пошто је нестало залиха анестезије. Само девет од 35 болница енклаве функционише делимично.

Ситуација у граду Гази и даље је критична, а запослени при агенцијама Уједињених нација одбијају да се евакуишу у безбеднију зону.

У последња два дана 24 пацијента умрла су у болници Шифа у граду Газа због нестанка електричне енергије изазване недостатком горива, навело је Министарство здравља у Гази.

Директор болнице Шифа Мухамед Абу Салмија рекао је да је ситуација у комплексу ''катастрофална'' за пацијенте, расељена лица, и здравствене раднике који унутра морају да раде у условима без струје, воде и хране.

Израелска војска тврди да је унутар комплекса наводно пронашла оружје, као и ''обавештајни материјал, војну технологију и опрему, командне и контролне центре и комуникациону опрему'', и да је све то припадало Хамасу.

Израелске одбрамбене снаге настављају претрагу објеката на северу Газе. У једном обданишту кажу да су лоцирали складиште минобацача, а у школи Кармел у граду Гази да су пронашли ватрено оружје и војну опрему.

Израел је, на захтев Америке, пристао да дневно у Појас Газе пусти два камиона са горивом – за потребе Уједињених нација и за водоводну и канализациону мрежу.

Тужилац Међународног кривичног суда (МКС) Карим Кан каже да је примио заједнички захтев пет земаља да тај суд хитно отпочне истрагу о ратним злочинима на палестинским територијама. Захтев су упутиле Јужна Африка, Бангладеш, Боливија, Комори и Џибути.

Више од 12.000 Палестинаца, укључујући 5.000 деце, убијено је у израелским нападима на Газу од 7. октобра, саопштила је у владина канцеларија за медије у енклави коју контролише Хамас.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара