Читај ми!

Група Албанаца напала ученике из Србије у Венецији, повређен један дечак

Ученици из Србије који су на екскурзији нападнути су у Венецији, потврђено РТС-у у Министарству просвете. Како РТС сазнаје, група Албанаца напала је ученике Зуботехничке школе у Београду, док су ђаци на плажи испред хотела у Лидо ди Језолу слушали музику. Из школе за РТС кажу да је један дечак задобио повреде главе, али да нико није теже повређен. Инциденту претходиле провокације.

Ђаци Зуботехничке школе у Београду који су на екскурзији у Венецији налазили су се на плажи испред хотела када им је пришао један мушкарац албанске националности.

Он је, како РТС сазнаје, напао једног дечака, а затим је позвао пријатеље који су му се придружили.

Група Албанаца најпре је ђаке гађала стакленим флашама, а онда су почели да их јуре. Један ученик задобио је повреде главе и њему је указана медицинска помоћ.

У Зуботехничкој школи су за РТС потврдили да је повређен један дечак, али да нико није задобио теже повреде. Новости су претходно јавиле да је повређена још једна ученица, али су из школе за РТС то демантовали.

Повређени ученик збринут и налази се у хотелу

У међувремену, и Министарство просвете је саопштило да је ученик четвртог разреда лакше повређен и да се, након што му је указана помоћ у здравственој установи, вратио у хотел.

“Према добијеним информацијама од директорке школе, инциденту су претходиле провокације на плажи између групе младића и ученика Зуботехничке школе, а сукоб се наставио испред хотела“, наводи Министарство.

Додају да је о инциденту обавештена италијанска полиција, а да су сви ученици добро.

Ученици који су се ту затекли одведени су у хотел после инцидента, а данас су наставили са програмом екскурзије. Сутра се, као што је и планирано, враћају кући.

Из школе поручују да су у контакту са родитељима.

недеља, 09. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије