Читај ми!

Избори у Шпанији – десничарски блок у сигурном вођству али без потребне већине

На основу 95 одсто пребројаних гласова на парламентарним изборима у Шпанији, десничарски блок који предводи Народна партија води испред левог, Социјалистичке радничке партије Педра Санчеза. За скупштинску већину недостаје им седам мандата.

Шпанска конзервативна опозициона Народна партија освојиће највише гласова на ванредним изборима, али јој недостаје потпуна парламентарна већина коју да постигне у коалцији са крајње десним Воксом, показалe су две анкете.

Истраживање које је спроведено за медијску групу Медиасет на основу 10.000 испитаних, показало је да Народна партија осаваја 150 места у парламенту, а Вокс 31.

Левичарска коалиција, коју предводе социјалисти актуелног премијера Педра Санчеза, добила би укупно 149 места у доњем дому од 350 места.

Према другом истраживању од 17.000 људи за шпански јавни сервис РТВЕ, такође је показало да ниједна партија није близу освајања парламентарне већине, а да комбиновано странке деснице бо то могле да постигну.

Док је лидер Народне партије Алберто Нуњез Феихо рекао да би више волео да сам формира владу, треба имати у виду да су народњаци са Вокс већ у коалицији у десетинама региона и градова од локалних избора у мају.

Први човек Вокса Сантјаго Абаскал најавио је да је отворен за "стварање алтернативе" левичарској влади актуелног премијера Педра Санчеза.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара