Читај ми!

Обалска стража САД покренула истрагу о имплозији подморнице "Титан"

Обалска стража САД истражује узрок имплозије туристичке подморнице "Титан" у којој је погинуло свих пет путника, док је била на путу ка олупини брода "Титаник", саопштили су званичници.

Главни истражитељ Обалске страже капетан Џејсон Нојбауер рекао је на конференцији за новинаре у Бостону да је његов  примарни циљ да спречи инциденте, дајући неопходне препоруке за побољшање безбедности у поморском саобраћај широм света.

Обалска стража је у петак установила "поморски одбор за истрагу", који са Федералним истражним бироом (ФБИ) ради на прикупљању доказа.

"Докази ће бити подељени са Међународном поморском организацијом и другим групама како би помогли у побољшању безбедносног оквира за подводне операције широм света“, рекао је Нојбауер.

Истакао је да је обалска стража у контакту са породицама погинулих особа, а да истражитељи предузимају све мере предострожности на лицу места у случају да наиђу на било какве људске остатке.

Претходно је и канадски Одбор за безбедност транспорта саопштио да спроводи сопствену истрагу о имплозија подморнице "Титан", која је покренула питања о недостатку регулативе за такве експедиције.  Поморске агенције претражују подручје у северном Атлантику где је подморница уништена. 

Америчка Обалска стража потврдила је у четвртак да су сви путници "Титана" погинули, након што је пловило на даљинско управљање пронашло крхотине репног конуса подморнице која је, према наводима стручњака, имплодирала.

Подморница "Титан" нестала је у недељу док се спуштала до олупине "Титаника", чувеног брода који је потонуо у северном Атлантику 1912. године.

У подморници која је била у власништву америчке компаније Оушн гејт (OceanGate), били су њен оснивач Стоктон Раш, француски дубокоморски ветеран Пол-Анри Нарголе, британски милијардер и свемирски туриста Хамиш Хардинг, пакистански бизнисмен Шахзада Давуд и његов син Сулеман.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара