Тужилаштво ће саслушати оца девојчице коју је, како се сумња, мајка малтретирала

Основно јавно тужилаштво у Панчеву саслушаће оца малолетне девојчице коју је, како се сумња, мајка Ј. М, а којој је одређен притвор, малтретирала.

На основу остварене координације тужилаштва са Центром за социјални рад "Солидарност" Панчево утврђено је да у досадашњем периоду у тој породици није било пријава за насиље у породици, речено је Танјугу у том тужилаштву. 

Осумњичена је ухапшена 21. марта и у року од 48 сати је саслушана у тужилаштву. 

Основни суд у Панчеву је јуче на предлог тужилаштва Ј. М. одредио притвор због постојања особитих околности које указују да ће ометати поступак утицањем на оца као законског заступника малолетне ћерке и да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело имајући у виду да је исто вршила у континуираном периоду, а да је овај орган одмах по сазнању за исто ухапсило Ј. М. 

Током поступка доказних радњи тужилаштво ће испитати оца малолетне оштећене, наложиће неуропсихијатријско вештачење Ј. М. и предузети све радње у циљу утврђивања битних елемената пријављеног кривичног дела, а све у сарадњи са ПУ Панчево и ЦЗСР "Солидарност". 

Сумња се да је Ј. М. је у од децембра прошле године до 21. марта у породичном стану у Панчеву вршила насиље над малолетном ћерком тако што ју је вређала, називала погрдним именима, везивала јој руке у хранилици за децу и избацивала је на терасу.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво