Novo zlato na “H i N kupu“, Aleksandra Havran najbolja juniorka

Juniorska reprezentativka Srbije Aleksandra Havran produžila je seriju medalja naše reprezentacije na “H i N kupu“ u Minhenu. Havranova je osvojila zlatno odličje u takmičenju juniorki vazdušnom puškom.

Od početka kvalifikacija, Havranova je bila u borbi za najviši plasman. Kvalifikacije je završila na drugom mestu. U prvoj fazi finala bila je najpreciznija, sa 261,6 krugova, pola više od drugoplasirane Francuskinje Marion Erbulo.

Duel Srpkinje i Francuskinje u duelu za zlato bio je vrlo uzbudljiva i izjednačena borba. Ipak, Havranova je u odlučujućim trenucima bila sigurnija, pobedila rezultatom 17:13 i stigla do zlata.

U ostalim disciplinama niko od naših strelaca nije došao do finala, ali zabeleženo je nekoliko visokih plasmana. Eleonora Radulović je bila 12. pištoljem. Luka Milošević je osvojio 13.mesto istim oružjem. Aleksa Rakonjac je zauzeo 14.poziciju u kvalifikacijama juniora puškom.

Petodnevni turnir u Minhenu se završava u nedelju. Na programu će biti dve discipline - gađanje puškom za juniorke i juniore.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво