Mitrović ponovo igrač odluke u novoj pobedi Fulama

Fudbaleri Fulama nadigrali su Brenford sa 3:2 u utakmici trećeg kola Premijer lige, a pobedonosni gol je postigao srpski internacionalac Aleksandar Mitrović u samoj završnici meča.

U vrlo neobičnoj utakmici derbija zapadnog Londona domaćini su ubedljivo poveli u prvom poluvremenu ali su gosti uspeli da načine preokret i dođu do izjednačenja, pa je utakmica rešena u vrlo neizvesnoj završnici.

Srpski internacionalac Aleksandar Mitrović je bio igrač odluke i 99. golom u dresu Fulama doneo je pobedu svom timu.

Već u drugom minutu Fulam je poveo pogotkom Bobija Rida, a samo desetak minuta kasnije i Akelsandar Mitrović pogađa mrežu gostiju ali je sudija poništio taj gol zbog ofsajda.

Već u 20. minutu Žoao Palhinja sjajnim udarcem glavom donosi ubedljivo vođstvo od 2:O za domaćine koji su nastavili u odličnom stilu i do kraja poluvremena imali još nekoliko odličnih prilika da uvećaju prednost.

Igrao se 44. minut i učinilo se da će Fulam otići sa ubedljivim vođstvom na pauzu kada je Kristijan Norgard sjajnim šutem sa ivice šesnaesterca postigao pogodak za Brenford i smanjio na 2:1.

U nastavku gosti preuzimaju inicijativu i već u 50. minutu Ajvan Toni postiže pogodak za Brenford, ali je posle konsultacije sa var tehnologijom gol poništen zbog ofsajda od samo par centimetara. Ipak u 70 minutu Ajvan Toni ponovo uspeva da zatrese mrežu Fulama za izjednačenje na 2:2.

A onda je u završnici meča Aleksandar Mitrović preuzeo inicijativu. Prvo je u 82. minutu glavom poslao loptu u gol Brenforda ali golman uspeva da je izboksuje sa same gol linije.

A onda u 90. minutu ponavlja gotovo identičan šut ali uvoga puta pogađa desni ugao gola za 3:2 i pobedu svog tima kiji se popeo na četvrtu poziciju tabele.

U sezoni 2021/22 srpski napadač bio je najbolji strelac i rekorder Čempionšipa po broju golova,jer se u strelce upisao čak 43 puta na 44 utakmice, a novu sezonu je počeo sa nova tri postignuta gola. 

Na svom terenu ubedljiv je bio i Kristal palas nadigravši Aston Vilu sa 3:1, dok je Sautempton na gostovanju nadigrao Lester sa 2:1, a Everton i Notingem Forest su podelili bodove sa 1:1.

Premijer liga, treće kolo:

Subota:

Totenhem - Vulverhempton 1:0
Kristal Palas - Aston Vila 3:1
Fulam - Brentford 3:2
Everton - Notingem Forest 1:1
Lester - Sautempton 1:2
Bornmut - Arsenal 0:3

Nedelja:

Lids - Čelsi
Vest Hem - Brajton
Njukasl - Mančester siti

Ponedeljak:

Mančester junajted - Liverpul

 Tabela: 

1. Arsenal 9
2. Totenhem 7
3. Mančester siti 6
4. Fulam 5
5. Brentford 4
6. Njukasl 4
7. 4 Lids 4
8. Čelsi 4
9. Brajton 4
10. Kristal Palas 4
11. Notingem forest 4
12. Sautempton 4
13. Bornmut 3
14. Aston Vila 3
15. Liverpul 2
16. Everton 1
17. Vulvs 1
18. Lester 1
19. Vest Hem 0
20. Mančester junajted 0
 

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво