Vojska pomaže meštanima opštine Sjenica u obezbeđenju tehničke vode

Pripadnici inžinjerijskih jedinica Kopnene vojske od ove nedelje izvode u saradnji s opštinom Sjenica radove na obezbeđenju tehničke vode u pešterskim selima Buđevo, Doliće, Raždaginja i Crvsko.

Radovi su projekat civilno-vojne saradnje Vojske Srbije za stvaranje uslova meštanima sela Buđevo, Doliće, Raždaginja i Crvsko za napajanje stoke u letnjem periodu, koji su prethodnih godina imali ozbiljnih problema zbog velikih suša koje su pogodile taj deo zemlje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vojska Srbije je angažovala inžinjerijsku radnu grupu koja uz pomoć odgovarajućih mašina vrši iskopavanje novih i uređenje i čišćenje postojećih pojila za stoku.

"Inžinjerci nailaze na odličan prijem meštana, koji uz zahvalnost za pruženu pomoć i požrtvovan rad ističu da ovakve aktivnosti doprinose tome da građani Vojsku Srbije doživljavaju kao sigurnu snagu na koju se mogu osloniti kada im je pomoć najpotrebnija", navodi Ministarstvo.

Vojska Srbije je i ranije pružala pomoć stanovništvu sela na Pešterskoj visoravni, ali i u drugim krajevima naše zemlje.

Više puta je pomagala u izgradnji puteva i vodovoda, raščišćavanju snežnih nanosa, vodosnabdevanju i zdravstvenoj zaštiti lokalnog stanovništva, sa čim će nastaviti i ubuduće radi jačanja međusobnog poverenja i stvaranja uslova za bolji život građana Srbije.

четвртак, 06. јун 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије