Читај ми!

Zvezdina dalekometna paljba za trijumf protiv Mege u polufinalu

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege u dvorani "Aleksandar Nikolić" sa 114:78, u prvoj polufinalnoj utakmici Košarkaške lige Srbije. Crveno-beli pogodili čak 22 trojke i ubedljivo savladali mladu ekipu Vlade Jovanovića. Drugi meč u seriji, koja se igra do dve pobede, na programu je u nedelju.

Više revijalni nego takmičarski meč odigrali su Crvena zvezda i Mega, a domaći su slavili ubedljiv trijumf 114:78, najviše zahvaljujući nezapamćenom šutu za tri poena - crveno-beli su Megi ubacili 22 trojke iz 42 pokušaja.

Iako su igrali bez Voltersa, koji je završio epizodu među crveno-belima, ali i Nikole Kalinića, crveno-beli su dominirali protiv Mege, u potpunosti kontrolisali meč i rezultat, pa ubedljiva pobeda nije mogla da izostane.

Navijači crveno-belih iskoristili su priliku da sa svojim miljenicima proslave ABA titulu, osvojenu pre nekoliko dana u odlučujućem petom meču serije protiv Partizana.

Izuzetno ofanzivno su u meč ušli i jedni i drugi, a u takvoj igri bolje su se snašli šampioni ABA lige - Mega je držala egal prva četiri minuta, a onda je usledila Zvezdina serija.

Već u drugom delu prve deonice crveno-beli su stekli dvocifrenu prednost, da bi na prvu pauzu otišli sa velikih 18 poena prednosti - 33:15.

Raspoložen je bio Nikola Ivanović, koji je u prvih 10 minuta ubacio tri trojke, a Zvezda je do poena dolazila zahvaljujući timskoj igri (9 asistencija, 6 trojki).

Mega je u drugu deonicu ušla serijom 10:2, koju je prekinuo Stefan Marković sa 6 uzastopnih poena, ali su gosti uspeli da priđu na minus osam, posle 15 minuta igre (41:33).

Nikola Ivanović imao je ipak drugačiji plan - crnogorski plej ubacio je 21 poen u prvom poluvremenu (6 trojki iz 8 pokušaja), dok je fantastičnim pogotkom Branka Lazića uz zvuk sirene Zvezda pobegla na 58:39.

Treća deonica izgledala je kao šuterski trening za crveno-bele, koji su rešetali koš Mege iza linije 6.75 metara.

Mega je donekle parirala poenima iz ulaza, a kakvo je šutersko veče imala Zvezda - dovoljno govori pogodak Dobrića sa gotovo pola terena u poslednjem trenutku trećeg perioda - 89:56.

Do kraja meča Zvezda je uspela i da uveća prednost, raspoloženim Dobriću, Laziću i Markoviću pridružili su se Cirbes i Holins, dok je svoj udeo u ubedljivom trojumfu u finišu meča imao i Marko Simonović, za konačnih 114:78.

Nikola Ivanović bio je najefikasniji na meču sa 25 postignutih poena, dok je Ognjen Dobrić dodao 16, a Holins 14 poena.

U ekipi Mege istakao se Ružencev sa 16, dok je Boriša Simanić dodao 15 poena.

Drugi meč istih protivnika na programu je u nedelju.

U finale se već plasirala ekipa FMP-a, pošto je njihov rival, ekipa Partizana, odustala od takmičenja.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво