Читај ми!

Mančester Siti je šampion Engleske

Fudbaleri Mančester Sitija, posle velikog preokreta i trijumfa nad Aston Vilom u poslednjem kolu Premijer lige, osvojili su četvrtu titulu u poslednjih pet sezona.

Mančester Siti je uoči poslednjeg kola imao jedan bod prednosti i šest golova više u pozitivnom bilansu gol-razlike u odnosu na Liverpul.

Svaki trijumf, bez obzira na rezultat duela na Enfildu, donosio je Sitiju titulu, osmu u istoriji (Aston Vila je, uzgred, tim koji je osvojio sedam titula – a smatra se, s pravom, možda i najvažnijim klubom koji je učestvovao u osnivanju Fudbalske lige 1888. godine).

I Siti je odista napadao od samog početka, dominirao je kako to ova ekipa i radi, ali nije uspevao da stvori jasniju priliku. Prvi udarac na gol pripao je Aston Vili. I bio je to gol koji je postigao Meti Keš u 37. minutu.

U drugom delu Siti je napadao sa još većom žestinom, ali osim par prilika to nije donela mnogo toga. Naredni gol, sada u 69. minutu, ponovo je bio delo fudbalera Aston Vile. Kutinjo, koji je nekada, naravno, igrao za Liverpul, bio je strelac.

A onda se sve promenilo u pet minuta i 36 sekundi… Ilkaj Gundogan je ušao u igru i postigao gol u 76. minutu. Dva minuta kasnije Rodri je bio precizan, da bi veliki preokret bio kompletiran Gundoganovim golom u 81. minutu.

Liverpul je, takođe, gubio protiv Vulverhemptona. Igrao se treći minut kada je Neto postigao gol, ali je izjednačenje doneo Mane u 24. minutu.

Liverpul je do svog vođstva stigao koji minut posle Sitija, kada je Salah pogodio igrao se 84. minut.

Robertson je postavio konačni rezultat (3:1) u 89. minutu.

U Ligu šampiona, osim pomentua dva kluba i Čelsija koji je treći na kraju, ide i Totenhem. Arsenal je peti i on, kao i Mančester junajted na šestom mestu, ide u Ligu Evrope, dok će se Vest Hem takmičiti u Ligi konferencija jer sezonu završava kao sedmi.

Iz lige ispada, pored Noriča i Votforda, ekipa Barnlija, od koje je bolji bio Njukasl sa 2:1. Lids se spasao pobedom od 2:1 u gostima na stadionu ekipe Brentforda.

Rezultati poslednjeg kola:

Mančester Siti - Aston Vila 3:2

Liverpul - Vulverhempton 3:1

Barnli - Njukasl 1:2

Čelsi - Votford 2:1

Brentford - Lids 1:2

Arsenal - Everton 5:1

Norič - Totenhem 0:5

Lester - Sautempton 3:2

Kristal Palas - Mančester Junajted 1:0

Brajton - Vest Hem 3:1

Tabela:

Mančester Siti 93

Liverpul 92

Čelsi 74

Totenhem 71

Arsenal 69

Mančester Junajted 58

Vest Hem 56

Lester 52

Brajton 51

Vulverhempton 51

Brajton 49

Kristal Palas 48

Brentford 46

Aston Vila 45

Sautempton 40

Everton 39

Lids 38

Barnli 35

Votford 23

Norič 22

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво