Читај ми!

Ruski gimnastičar na podijumu istakao ratni simbol pored Ukrajinca

Ruski gimnastičar Ivan Kulijak nalazi se pod istragom jer je na pobedničkom podijumu u Kataru na trikou istakao ratni simbol dok je stajao pored kolege iz Ukrajine.

Međunarodna gimnastička federacija (FIG) saopštila je da je pokrenula disciplinski postupak protiv Kulijaka zbog njegovog "šokantnog ponašanja" na Svetskom prvenstvu u spravama u Dohi.

Nakon što je osvojio bronzu u finalu razboja, 20-godišnjak iz Kaluge zalepio je slovo "Z" na grudi i popeo se na postolje pored osvajača zlatne medalje – Ukrajinca Ilije Kovtuna.

Slovo "Z" simbolizuje rusku invaziju na Ukrajinu i može se videti na bočnim stranama tenkova i vojnih vozila, a isti znak nose i političari u Rusiji.

Tokom vikenda ruski i beloruski takmičari iskoristili su poslednju šansu za učestvovanje na gimnastičarskim turnirima, pošto ih je FIG suspendovao zbog rata u Ukrajini, ali je Ivan iskoristio tu priliku za ratnu propagandu i uvrede protivnika.

Od ponedeljka, ruskim i beloruskim sportistima, zvaničnicima i sudijama neće biti dozvoljeno da učestvuju na takmičenjima pod okriljenim Međunarodne gimnastičke federacije, kao ni na onim koje je ova organizacija odobrila.  

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије