Читај ми!

Moskva odgovara: Zabranjen rad "Dojče velea"

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da je zatvorena kancelarija nemačke medijske kuće "Dojče vele", kao odgovor na zabranu rada ruskom mediju "Raša tudej" u Nemačkoj.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da se zatvara kancelarija Dojče velea, da će novinari izgubiti akreditacije, kao i da će kanal prestati da se emituje na teritoriji Rusije, prenosi Rojters.

Ovaj potez Rusije dolazi dan nakon što je nemačko regulatorno telo za medije navelo da Raša tudej DE, koristeći srpsku licencu, ne može da se emituje u Nemačkoj.

Rusko ministarstvo navelo je, takođe, i da će nemačkim zvaničnicima, koji su uključeni u zabranu rada Raša tudej DE, biti zabranjen ulazak u Rusiju.

"Odluka o zabrani neosnovana"

Na odluku o zabrani Dojče velea u Rusiji, reagovalo je nemačko ministarstvo inostranih poslova koje je saopštilo da je takva odluka neosnovana i opterećuje nemačko-ruske odnose.

Mere koje je ruska vlada objavila protiv Dojče velea nemaju nikakvu osnovu i predstavljaju ponovno zatezanje nemačko-ruskih odnosa, navodi u saopštenju portparol Ministarstva.

Nemačka medijska kuća Dojče vele, koju finansira država, saopštila je da je uložila zvanični protest zbog zatvaranja njene redakcije u Moskvi i zabrane rada u Rusiji, te najavila da će preduzeti pravne mere.

"Prave nas pionom na način koji mediji mogu da iskuse samo u autokratijama", naveo je u saopštenju direktor Dojče velea Peter Limburg, prenosi Rojters.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво